Arcukon krémet viselő, kezükben uborkát tartó, fiatal nők

6 Y generációs szépségtrend, amiből 2023-ban sem tudunk betelni

Az Y generáció a YouTube megjelenésével nőtt fel, ahol órákon át néztük a szemhéjfesték-tutorialokat, a göndörítési módszereket és egyéb sminkelési trükköket. Sok évvel (és számos közösségi platform megjelenésével) később a milleniálok egyes szépségápolási jellegzetességei szerencsére még mindig nem mennek ki a divatból.

1. Metálfényű szemsmink

A hangulatos kifutói megjelenésektől kezdve a vörös szőnyegen feltűnő szemhéjakat bemutató hírességekig, a '90-es évek grunge-ja idén újra trendi lesz, szerencsére azonban valamivel kifinomultabb módon. Ahhoz, hogy 2023-ra újragondoljuk a trendet, érdemes lecserélni zsíros, átlátszatlan, elkent fekete festéket hűvösebb, metálszürke és ezüst tónusokra, egyszerre csak egy színt alkalmazva. A termék ecsetelésénél koncentráljunk arra, hogy a szemhéjon jól eloszlassuk azt a lágyabb megjelenés érdekében.

2. Ápolt szemöldök

A vékonyabb ívek ismét visszatértek a divatba. Mielőtt megijednénk, hogy újra szuper vékonyra kell szednünk a szemöldökünket, mint a gimis években, nyugodjunk meg, nem pont erről van szó. Az Y generáció tagjai az előző években látott nehéz, túlságosan feltöltött és bolyhos szemöldöktől visszalépve az ápoltabb megjelenést részesítik előnyben.

A kompakt szemöldöknek nevezett stílus eléréséhez finoman vágjunk vissza a hosszabb szőrszálakból, így vékonyabb, csiszoltabb megjelenést érhetünk el anélkül, hogy feláldoznánk a szőrtüszőket. A megjelenés elérésének más módja, ha a szemöldök végeit keskenyítjük, így azok egy kicsit finomabbak, vagy ha közvetlenül a szemöldök íve alatt eltávolítunk egy sor szőrszálat.

3. Aláfestés

@makeupbymaryphillips lmk if you have questions! First video please be nice! Lol 🥰 #maryphillipsmakeup #maryphillipshack #contourtechnique #foundationhack #makeuphack ♬ Lo-fi hip hop - NAO-K

Bár nem szívesen válnánk meg szeretett bukkális zsírpárnáinktól, imádjuk a formás arcok megjelenését. Míg korábban sok millenniál az erőteljes kontúrozásra hagyatkozott, hogy nagyobb definíciót teremtsen az arcán, az új trend az underpainting, azaz az aláfestés. Ez a kontúrozás egy finomabb változata, amely során a kontúrozó és kiemelő termékeket az alapozás előtt alkalmazzuk. Más szóval, megcseréljük az alkalmazás sorrendjét.

Ez nemcsak abban segít, hogy természetes módon határozzuk meg a vonásainkat, de nagyobb rugalmasságot is biztosít azoknak, akiknek esetleg új a sminkelés. Atombiztos módszerről van szó, melyet alkalmazva minimális erőfeszítéssel, határozott megjelenést érhetünk el. Ahhoz, hogy kipróbáljuk, vigyünk fel korrektort a szem alá, az áll közepére, az orrnyeregre és a homlokra az ujjainkkal vagy ecsettel. Keverés nélkül kövessük a kontúrozó árnyalatát (a krémes vagy folyékony termékek jobbak lehetnek, amelyek beleolvadnak a bőrbe). Ezután mindent zárjunk le egy könnyű réteg alapozóval, és keverjük össze az egészet. Lényegében összemossuk a korrektort, a kontúrozót és az alapozót, hogy egységesebb legyen a megjelenésünk.

4. A fejbőr mikrobiomjának ápolása

@annaytime Easy & affordable way to deep clean your scalp #scalpcare #theordinary #glycolicacid #dandruff #dandruffsolution #oilytok #oilyhair #oilyhairhacks #hairtok #scalpcleanse #scalphealth #skincare101 #hairtips #hairtipsandtricks ♬ Cool for summer x Pony - Kuya Magik

A milleniálok élete felgyorsult és sokszor stresszes. Sokan gyakran a szépségápolási rutinjaikat tekintik a jóllétük szolgálatának olyan módon, amely túlmutat a külső megjelenésen. Ilyen például a fejbőr mikrobiomjának ápolása, amely segít lelassítani a szokásos, zaklatott zuhanyzásunkat, és bónusz hatásként javítja hajunk egészségét.

A fejbőr állapotának egyik fő kiváltó oka a gyulladás, ami lehet a fejbőr és a haj rossz tisztítása, a nem megfelelő termékek használata vagy más alapbetegség. Ha egyensúlyban van, a fejbőr mikrobiomja képes védekezni az agresszió ellen és felépülni belőle. A fejbőrápolás legújabb termékei, a vitamindús szérumoktól a nyugtató hatású bőrradírokig, pontosan ezt célozzák meg azzal, hogy visszahozzák hajkoronánk kémiáját az egyensúlyba.

5. Felturbózott fényvédők

@theglowscout Replying to @ericawithac you got it!! @Naturium #spf #sunscreen #naturium #skintok #skincare ♬ original sound - ✨The Glow Scout✨

Évekbe telt, mire felkutattunk egy olyan ásványi fényvédőt, amely nem hagy krétás maradványokat. És bár a napi SPF viselése nagy büszkeséggel tölt el minket, úgy tűnik, idén még többet várhatunk a fényvédő termékektől. A márkák újabb, felturbózott formulákat készítenek, amelyek tele vannak retinol alternatívákkal és bőrgátat helyreállító összetevőkkel. Végül is, miért kellene a puszta minimumot választani, ha van olyan fényvédő, amely segíthet a pattanások eltüntetésében vagy a bőr tónusának kiegyenlítésében? Figyeljünk az olyan kulcsfontosságú összetevőkre, mint az antioxidánsok, a niacinamid, a C-vitamin és a hialuronsav.

6. A bőr elárasztása

A téli időjárás számos bőrproblémát okozhat. Egyeseknél ez száraz foltokban, hámlásban és feszülésben mutatkozik meg. Ez megmagyarázza, miért fordulnak a millenniálok az úgynevezett bőr elárasztásához, hogy visszahozzanak egy kis szükséges nedvességet az arcbőrükbe. A trend a bőr víztartalmának javítását célozza a könnyű termékek nedves bőrre történő rétegezésével. Ez fokozza a víztartó képesség javítását célzó összetevők penetrációját.

Így működik: tisztítsuk meg a bőrünket, ahogy szoktuk, de ahelyett, hogy törölközővel szárítanánk meg, közvetlenül a nedves bőrre kenjünk fel egy-két hidratáló szérumot (a módszer egyes hívei a mosakodás után termálvíz spray-vel permetezik a bőrüket, hogy még jobban felpezsdítsék). Ahhoz, hogy a sok jó anyagot a bőrbe zárjuk, adjunk hozzá egy sűrű, okkluzív tulajdonságokkal rendelkező hidratáló krémet. Ez nem azt jelenti, hogy rengeteg krémet és szérumot rétegezzünk egymásra, különösen, ha rosaceával vagy ekcémával küzdünk, mivel ez tovább irritálhatja a bőrt. A biztonság kedvéért bőrtípustól függetlenül egyeztessünk bőrgyógyászunkkal, mielőtt bőrápolót vagy rutint váltanánk.

(PureWow)

Nyitókép: Shutterstock