Nora Attal a kifutón a Tory Burch S/S 2024-es New York-i divathét fináléján az Amerikai Természettudományi Múzeumban 2023. szeptember 11-én

Ezeket a ruhákat fogjuk viselni jövő tavasszal

A legjobb divatheti trendek, amelyeket egész tavasszal viselni fogunk.


A 2024-es tavaszi-nyári szezon divathónapja hivatalosan is elkezdődött, a tervezők New Yorkban, Londonban, Párizsban és Milánóban mutatkoznak be. A divathét nemcsak az érzékszerveinket kényezteti, hanem arra is lehetőséget ad, hogy felmérjük, milyen trendeket fogunk vásárolni az elkövetkező szezonokban.

1. Masnik és szalagok

A New York-i divathét számos bemutatóján a masnik és a szalagok álltak a középpontban, bizonyítva, hogy néha a forma jobb, mint a funkció.

Az elmúlt szezonok balletcore-mániájának továbbfejlesztéseként a modellek rózsaszín szalagokkal összekötött hajjal, és ugyanígy rögzített félnyakú ruhákban voltak láthatók a kifutón New York-i divathéten. A trend a lábbelikben is megjelent, úgy tűnik, jövő tavasszal finom, szatén masnikkal díszített sarkú T-pántos szandálokat fogunk viselni.

2. A Capri visszatérése folytatódik

Bármennyire is próbálunk ellenállni, úgy tűnik, a capri nadrágok visszatérnek. Tory Burchnél a szegélyek új magasságokat értek el a combközépig vágott öltönynadrágok formájában, de más márkák, Philip Lim, Sandy Liang és a Mirror Palais is beszállt. A karcsú fazonok úgy néztek ki, mintha egyenesen a 90-es évekből szedték volna őket.

3. Áttetsző szépség

A bőr már több szezon óta divatos, de a New York-i divathéten a trend frissítést kapott, a klasszikus áttetsző stílusok káprázatos változataival.

Michael Kors és Ralph Lauren a kifinomult stílusban vette át a trendet a csillogó, hússzínű felsőkkel, míg a Staudnál és Prabal Gurungnál a modellek teljesen átlátszó, ékkövekkel kirakott ujjatlan topot és padlóig érő, kristályokkal díszített hálós ruhát viseltek.

4. Csillogás

A csendes luxus finom fényűzésétől eltérve a tervezők a maximális hatást a magas fényű, figyelemfelkeltő anyagok használatával érték el.

A legjelentősebb a Proenza Schouler által bőségesen használt flitterek, valamint Ralph Lauren folyékony arany anyaga volt, amely a ruhákban, az ingekben és a nadrágokban is megjelent.

5. Túlméretezett kiegészítők

A Prabal Gurungnál a modellek állig érő méretű, aszimmetrikus fülbevalókat viseltek, míg a Carolina Herreránál az ékszerek óriási mandzsetták és hatalmas karikák formájában jelentek meg. Az ékszerek mellett a táskák sem lesznek aprók tavasszal, a Dion Lee és a Staud túlméretezett modelljei legalábbis erről árulkodtak.