Amanda Seyfried

Visszatért a 90-es évek imádott nadrágja, de nem mindegy, hogy viseled

A 90-es évek reneszánsza nem lenne teljes egy pár capri nadrág nélkül (vagy ahogy akkoriban hívtuk, „biciklis nadrág") − és szerencsére a fazon vissza is tért idén tavasszal.


Régóta vártuk ezt a visszatérést; 2018-ban láttuk először újra a kifutón, amikor a Chanel a fekete, középhosszú leggingset túlméretezett blézerrel stilizálta a '19-es tavasz/nyári bemutatóján. Aztán a '23-as tavasz/nyári bemutatóján a Jacquemus pöttyös capri nadrágokat vonultatott fel. Nagyon Audrey Hepburn, és egy kicsit Carrie Bradshaw. Idén a trend tovább erősödik, köszönhetően Sandy Liangnak, akinek a '90-es éveket idéző biciklis nadrágjai a kívánságlistáink élére kerültek.

A tél után, amikor bő, széles szárú farmerekbe bújtunk, ez a testhezálló sziluett kissé idegenül hathat. Egy szabadon hagyott vádli? Egyenesen ijesztő. De ne ess pánikba, helyette olvasd el a divatszerkesztők által jóváhagyott útmutatót a biciklis nadrág magabiztos viseléséhez.

A trend megvalósításának kulcsa a stílusban rejlik, de a megfelelő hossz és sziluett kiválasztása is kulcsfontosságú. Válaszd a vékony szabást − a testhez simuló formát kell megcéloznod, bár a ponte, krepp vagy vastag pamut anyagból készült változatok is igen népszerűek, amelyek testesebbek, mint egy átlagos leggings. Hosszát tekintve a capri nadrág akár a lábszár közepéig is nyúlhat, de a térd alatt a legmegfelelőbb. Inkább '90-es évekbeli a sikkes, mint '50-es évekbeli.

Emily Ratajkowski

Fotó: Profimedia

Ha befektetsz az első biciklis nadrágodba, válassz először egy egyszerű feketét, mint például ez a Mango nadrág. Nézd meg Emily Ratajkowski-t, aki a sajátját egy cipővel és egy túlméretezett blézerrel, vagy Pernille Teisbaek-et, aki a sajátját ökörvér színű slingback cipővel és egy hozzá illő Birkin táskával kombinálta. De a nadrág szatén balettcipővel is remekül mutat, amit Sandy Liang '24-es tavaszi/nyári bemutatója is bizonyított.

Fontolóra veheted a farmer capri nadrágot is, csak kerüld hozzá a tornacipőt, hogy a lehető legsikkesebb legyél. Egy hegyes orrú cipő (slingback vagy más) vagy balettcipő különösen jól működik hozzá. Ha kétségeid vannak, vegyél fel hozzá egy tank topot és egy papucsot, mint a mindig stílusos Gigi Hadid.

A caprit magabiztosabban alkalmazóknak a merészebb változatok is tetszhetnek; mint Alexa Chung leopárdos darabja, de az Anthropologie gingham változata is tökéletes a nyári napokra. Ha mintás darabot választunk, Chung fehér inge és Mary Jane laposcipője megbízható recept.

Ha kétségeid vannak, vess egy pillantást a capri királynőjére, Carrie Bradshaw-ra. Patricia Field stylist a Szex és New York főszereplőjét egy egész sor biciklis nadrágba öltöztette, amelyeket formás pólókkal vagy áttetsző blúzokkal és csúcsos orrú cipőkkel vagy szupermagas, pántos szandálokkal kombinált. Értelmezd újra a megjelenést 2024-ben egy egyszerű fehér mellénnyel vagy pólóval és semleges blézerrel, és merész kiegészítőkkel!

Forrás: Marie Claire

Nyitókép: Profimedia