Különböző sminktermékek az asztalon

Az egyetlen szín, ami idén tavasszal minden sminket uralni fog

Rengeteg szépségtrendet láttunk felbukkanni 2022-ben, de az egyik, ami tartósan megmaradt, az a barbiecore. Mivel néhány hónap múlva jön Greta Gerwig Barbie-filmje, nem kell sokat magyarázni, melyik szín lesz jelen mindenhol idén tavasszal és miért: a babarózsaszín.

Először is, szögezzük lesz: a babarózsaszín mindenkinek jól áll. A rózsaszínnek ez a különleges árnyalata lágy, természetes, nem túl erős, és az egész arcbőrt képes megvilágítani. A titok abban rejlik, hogy az alapszínt semlegesnek kell tartani, mielőtt az árnyalatot a vonásainkat kiemelő területekre (az arcra, a szemhéjra és az ajkakra) felvinnénk.

Bár a rózsaszín viselésében nincs semmi új vagy úttörő, főleg tavasszal, a nemrég újra felkapott szín finomabb visszafordulás a merészebb, drámaibb megjelenésektől, amelyek a tavalyi év vége felé voltak divatban, mint a grunge smink.

A rózsaszínt az idei díjátadó szezonban is mindenhol láthattuk felbukkanni. Legutóbb Zendaya jelent meg a 29. SAG-díjátadón babarózsaszín sminkbe, amely csodás kiegészítője volt lenyűgöző Valentino ruhájának. Korábban Rihanna a 80. Golden Globe-gálán, Kacey Musgraves a 65. Grammy-díjátadón és Noah Cyrus a Fendi Fall 2023-as milánói bemutatóján is hasonló árnyalatokban pompázott, így érthető, ha mi is hasonló kinézetre vágyunk.

Hogyan viseljük a babarózsaszín sminket?

Érdemes monokróm megjelenésként viselni, tűnjön fel mindenhol egy kis rózsaszín a sminkünkben, legyen szó a szemekről,, az ajkakról vagy az orcákról. Ha még nem állunk készen arra, hogy az egész megjelenésünk rózsaszínűvé váljon, akkor háromféleképpen is viselhetjük ezt az árnyalatot.

1. Arcpirosító

@beautyybylucyy Baby doll blush look for cheap 🤍🫶🏼 #babydollblush #blushhack #blushtrend #blushtutorial #blursh #madebymitchell #pltmakeup #prettylittlethingmakeup #kyliecosmeticsdupe #babypinkblush #diorpinkblushdupe #narsthrill ♬ Escapism. Sped up (Official) - RAYE & 070 Shake

A legszebb rózsaszín pír eléréséhez használjunk pirosítót az orcákra és az orra. Egy másik hasznos tipp, amit egy TikTok felhasználó osztott meg: egy hasonló árnyalatú krémes pirosítóra rétegezzünk púderrózsaszín pirosítót, hogy a szín (és az arccsontjaink) igazán kiemelkedjenek.

2. Szemhéjfesték

@makeupbybrooktiffany GRWM baby pink makeup 💕 #fyp #grwm #makeuphacks #makeupartist ♬ deja vu - Olivia Rodrigo

A hűvös tónusú árnyalat a szemhéjakon is elbűvölő. Fogjuk a kedvenc rózsaszín szemhéjfesték-palettánkat, és pöttyözzük az árnyalatot a szemhéjak közepére. A szemek alá is tehetünk egy csipetnyi rózsaszínt, vagy kipróbálhatunk egy babarózsaszín dizájnt, mint a fenti videóban is látható. Hogy még jobban feldobjuk a tekintetet, adjunk hozzá egy csillogó árnyékot a tetejére (és a szemek belső sarkára), hogy teljes legyen a glam hatás.

3. Rúzs

A legklasszikusabb módja a babarózsaszín smink viselésének? Természetesen a szájakon. Fogjunk egy színezett ajakbalzsamot vagy rúzst, és ha merészek vagyunk, a tetejére egy kis szájfényt is tehetünk az extra csillogásért.

(PureWow)

Nyitókép: Shutterstock