Egy nő háttal ül a kamerának, rövid szőke hajjal

Vékonyszálú hajjal küzdesz? Akkor ezek a tökéletes frizurák számodra

Az kétségtelen, hogy a bob frizurák aranykorát éljük. A-listás sztárok jelennek meg hetente a vörös szőnyegen egy újabb bob frizurával és bár a fazon határozottan trendi, más érv is szól a viselése mellett.


Amellett, hogy a bob tökéletes nyári frizura, amely hűsít a forró, izzasztó napokon, csodákat művel a hajunkkal, mivel a fazon megköveteli, hogy eltávolítsuk a sérült végeket, és ezáltal dúsabbnak és vastagabbnak tűnhet a hajkoronánk. Éppen ezért a bob frizura tökéletes választás azoknak, akiknek vékonyszálú a hajuk.

„A bob mindig is a vékonyszálú nők kedvenc frizurája volt”

mondta a Marie Claire magazinjának Neale Rodgers, a Hershesons fodrászmestere.

„Mivel a rövidebb, merev forma valóban nagyszerű struktúrát ad a vékonyszálú hajnak. Lényegében minél közelebb (rövidebbre) megyünk a hajvonalhoz, annál jobban megelevenedik a haj.”

Lássuk, hogy a szakértő szerint mely bob fazonok lehetnek a legjobb választások vékonyszálú haj esetén!

A box bob

Ez a fazon Hailey Bieber jellegzetes bobja, melyben nincsenek átmenetek, így végig egy hosszúságú. Ennek köszönhetően dúsabb hatást kölcsönöz a hajnak.

A '90-es évek bob

A Kourtney Kardashian védjegyévé vált bob titka, hogy a haj végeit befelé kell szárítani körkefével. Ezáltal egy sokkal testesebb, formásabb végeredményt kapunk.

A göndör bob

Julia Garner bobja a természetesen göndör hajú nők álma, hiszen ez a fazon tökéletesen kihasználja a hullámok adta előnyöket, mely szupernagy volumen illúzióját kelti.

A balayage bob

Az ügyesen elhelyezett balayage tincsek kiemelhetik a haj szépségét. Ez a melírozás egy finomabb technikája, mellyel természetes, napszítta hatást érhetünk el. Sydney Sweeneynek is fantasztikusan áll.

Nyitókép: Unsplash