tompa vágású haj

A tompa vágással mindenki jól jár  − íme 2024 legnagyobb frizuradivatja

Ha a hajtrendekről van szó, talán már te is észrevetted, hogy a rövid haj most szó szerint mindenhol jelen van. Legyen szó akár egy bobról, vagy egy vállig érő vágásról, amit a kedvenc hírességed visel, nem menekülhetsz a megjelenés elől.


És lehet, hogy azt is észrevetted már, hogy ezek a rövidebb vágások egyre tompábbak és egyenesebbek, egy szál vágott réteg sincs a láthatáron. Ráadásul a tompa vágás bármilyen hosszúságú hajjal elegánsan néz ki. Most összeszedtünk mindent, amit erről a hajvágási technikáról tudni kell, a legfontosabb előnyeitől kezdve a legjobb stílusokig.

​Mi az a tompa vágás?

A tompa vágás inkább merész és éles, mint lágy és tollas frizurát eredményez. Általában egyenes vonalban vágják, hogy egységes megjelenést biztosítson.

Röviden, ez „a hajvégek súlyának felhalmozása, hogy egy világos, formázott vonalat hozzon létre, amely egészséges és telt hajat mutat" − magyarázza Andrew Plester fodrász.

​Milyen előnyei vannak a tompa vágásnak?

A tompa hajvágás szépsége abban rejlik, hogy − ha jól csinálják − amikor a hajat megrázzák, az egyszerűen visszahullik a helyére. Ez azt jelenti, hogy kevesebb időt kell azzal töltened, hogy a hajad azt csinálja, amit mondasz neki.

Andrew azt is hozzátette, hogy ez a vágás csodákra képes a finom hajszálú hajjal, mivel általa „sokkal vastagabbnak és teltebbnek tűnhet a haj", valamint az éles, töredezésmentes hajvégeknek köszönhetően egészségesebb kinézetet biztosít.

​Kinek érdemes kipróbálnia a stílust?

Mint említettük, a rövid haj mostanában nagy divat, és ezzel együtt a tompa vágások is egyre nagyobb teret hódítanak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ez a vágás csak a vállig érő vagy rövidebb hajúaknak való, sőt.

Bár a megjelenés jól kiegészíti az éles, egyenes frizurát, a göndör hajon is szépen mutathat; minden csak azon múlik, hogy a vágás az adott hajtípusnak megfelelően készüljön. Ha azonban sűrű a hajad, érdemes egyeztetned először a fodrászoddal, mivel ez egy olyan technika, amely súlyt épít a hajban.

Inspirációk

Ha még nem győztünk meg teljesen, találtunk néhány igazán csinos megjelenést az Instagramon, ami inspirálhat a következő hajvágásodhoz. Íme!

Polly Sayer újonnan levágott haja miatt legszívesebben azonnal szaladnánk a szalonba! Tökéletes megjelenést biztosít ez a frizura, és alacsony karbantartási igényű.

A tompa hajvágás gyönyörűen mutat az arcot keretező hullámokkal.

Ez a középhosszú frizura bizonyítja, hogy nem csak a bobokat dobja fel a tompa vágás.

Faye Ellaby gyönyörű francia mikrobobja platinaszőke színben is lenyűgözően néz ki.

Rochelle Humes jelenlegi stílusát nem lehet felülmúlni, amely különösen elegánsan néz ki a füle mögé tűrve.

A hosszabb tincsekhez ugyanolyan jól illik a tompa vágás, mint a rövidebbekhez; nézd csak meg Linda Tol gyönyörű haját.


Cleo Wade göndör, tompa bobja annyira, de annyira szép és elegáns.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Shutterstock