piros körmök és piros rúzsos száj

Mindenki a „vörös köröm elméletért” van oda a TikTokon − de mi is ez valójában?

A „fekete köröm elméletről”, és arról, hogy a noir körmök milyen önbizalomnövelő hatásúak lehetnek, biztos hallottál már többek − közt mi is írtunk róla. Most azonban itt egy trónkövetelő: a „vörös köröm elmélet”.


A trend a TikTok-on terjed, hol máshol. Ha készen állsz arra, hogy magad mögött hagyd a maffiafeleség korszakot, és helyette Taylor Swift sílusát tennéd magadévá, akkor ez a megjelenés biztosan neked való. Elmagyarázzuk neked a „vörös köröm elmélet” lényegét, és abban is segítünk, hogy megtaláld a hozzád illő árnyalatot.

​Mi az a „vörös köröm elmélet”?

A vörös köröm elmélet a fekete köröm elmélet ellentéte. Ahelyett, hogy viselője magabiztosnak és megfélemlítőnek tűnne, az elképzelés szerint a piros körmökkel sokkal megközelíthetőbbé válsz, és akár még több randira is elhívhatnak.

Bár ezt az elméletet egyelőre a tudomány nem támasztja alá, részben a színelmélethez kapcsolódik, ami egy bizonyított koncepció. De amíg a fekete a hatalom színe, mit jelent a piros?

@tamtheinfluencer Red nail theory #rednailtheory ♬ original sound - TAM THE INFLUENCER

A piros a szerelmet és a szenvedélyt szimbolizálja, ezt a két erős érzést, amely komoly reakciókat idézhet elő. Létezik a „váratlan vörös" fogalma is, ami azt jelenti, hogy valami vöröset adunk egy egyébként semleges környezethez. A piros szín eléggé figyelemfelkeltő, és jó beszélgetésindító is lehet − aki pirosat visel, az nem akar beolvadni a tömegbe.

​Hogyan találd meg a megfelelő pirosat?

Kezdésnek állapítsd meg a bőröd alaptónusát, és az alapján válassz árnyalatot.

A meleg alaptónusúaknak általában a narancssárga vagy korallvörös áll a legjobban, míg a hűvösebb tónusúaknak a kékesebb vöröseket érdemes választaniuk. Majd elgondolkodhatsz azon is, hogy mennyire szeretnéd, hogy a piros körmeid kiemelkedjenek. A merészebbek választhatnak mély cseresznye- vagy borvöröset, míg mások talán jobban érzik magukat, ha a világosabb, rózsaszínesebb árnyalatokhoz ragaszkodnak.

Forrás: PureWow

Nyitókép: Shutterstock