Fitt, fiatal nő sport ruházatban kulacsból iszik

Ez a 3 hétköznapi ital megnégyszerezheti a fogyást

Egy új kutatás három hétköznapi és finom italt hozott összefüggésbe a fogyással.


Az alacsony zsírtartalmú tej, a víz és a yerba mate, vagy simán maté tea mind összefüggésbe hozható a fogyással.

A yerba mate tea egy gyógytea, amely kiváló forrása a flavonoidoknak, aminosavaknak, C-, B1- és B2-vitaminnak, valamint ásványi anyagoknak, amelyek számos egészségügyi előnyt biztosítanak. Ez egy hagyományos délkelet-latin-amerikai tea, melyet koffeintartalma miatt élénkítőként árulnak. Egy új kutatásnak köszönhetően pedig már azt is tudjuk, hogy fokozhatja a fogyást.

Ezen kívül a kutatás azt is igazolta, hogy már egyetlen cukros üdítő vízzel való pótlása is fogyáshoz vezethet és javítja az egészségi állapotot. A tanulmány szerint pedig, ha minden étkezés előtt egy nagy pohár vizet fogyasztunk, az képes akár ötszörözni is a fogyást.

Ez annak köszönhető, hogy a vízre való áttérés csökkenti az éhgyomri glükózszintet is, ami a fogyás és az általános egészség szempontjából is kedvezőbb.

A vízivás az emberek által használt egyik legnépszerűbb fogyási technika.

A mate tea és a víz mellett pedig a harmadik ital, amely megduplázhatja a fogyásunkat, az a zsírmentes tej, melyből érdemes naponta pár pohárkával elfogyasztani.

Egy 322 túlsúlyos ember bevonásával végzett vizsgálat kimutatta, hogy azok, akik naponta két pohár zsírszegény tejet ittak, megduplázták a fogyásukat azokhoz képest, akik egyáltalán nem fogyasztottak tejet.

Nyitókép: Shutterstock

(PsyBlog)