Mérleg és mérőszalag, kék háttéren. Fogyás koncepció

Ezzel az egyszerű technikával megduplázhatjuk a fogyást

Ez a technika segít az embereknek megduplázni a fogyásukat, ha diétával és testmozgással kombinálják.

Azok az emberek, akik rendszeresen megmérik a súlyukat, anélkül fogynak, hogy más étrendi vagy életmódbeli változtatásokat vezetnének be – derül ki egy kutatásból. Saját magunk mérése a súlyvesztés fenntartásában is hatékony, állapították meg a tanulmányok, valamint azt, hogy a fogyni vágyók akár meg is duplázhatják fogyásukat, ha egyszerűen feljegyzik étrendjük és edzésprogramjuk részleteit, írja a Psy.

A legutóbbi tanulmányt 296 főiskolás korú nőn végezték, akiket két éven keresztül követtek nyomon. A nők egyike sem vett részt semmilyen fogyókúrás programban. Az eredmények azt mutatták, hogy azoknál a nőknél, akik legalább egyszer megmérték a súlyukat, súlycsökkenést tapasztaltak.

„A BMI és a testzsírszázalék csökkenése szerény, de még mindig jelentős volt, különösen ha figyelembe vesszük, hogy ezek a nők nem vettek részt fogyókúrás programban. Nem számítottunk rá, hogy fogyókúrás beavatkozás hiányában az emberek fogyni fognak”

– mondta el Dr. Diane Rosenbaum, a tanulmány első szerzője.

Ez a tanulmány nem feltétlenül bizonyítja, hogy az önmérlegelés súlycsökkenést okoz, – írják a tanulmány szerzői.

„Lehetséges, hogy az önmérlegelés és a testsúly közötti kapcsolatot a mérleg kerülése okozhatja azoknál, akiknél súlygyarapodás volt tapasztalható.”

Más tanulmányok azonban ismételten összefüggésbe hozták az otthoni súlymérést a fogyással.

Egy tanulmány szerint saját magunk napi rendszerességgel történő mérése összefügg a testsúly 10 százalékos csökkenésével egy év alatt.

„Saját magunk rendszeres mérése motiválhat az egészséges táplálkozásra és testmozgásra, mert bizonyítékot szolgáltat arra, hogy ezek a viselkedések hatékonyan segítenek a fogyásban vagy a súlygyarapodás megelőzésében. Hasonlóképpen, ha súlygyarapodást lát a mérlegen, ez az információ motiválhat a változtatásra”

– magyarázta Dr. Meghan Butryn, a feljebb említett tanulmány társszerzője.