Nő fekete felsőben a kezébe temeti az arcát

3 természetes trükk, ami segíthet a stressz csökkentésében

Azt már régóta tudjuk, hogy a legtöbb betegség hátterében az alattomos stressz áll, amire orvosaink is kérik, hogy csökkentsük. De hogyan tehetjük ezt természetes úton?


Az egyik legjobb módja a stressz csökkentésének az lenne, ha felismernénk az azt okozó forrást és megszabadulnánk tőle. Ez azonban sokszor nem lehetséges. Sokszor nem kerülhetjük el azokat az embereket, akik stresszt okoznak nekünk és van, hogy nem mondhatunk nemet olyan dolgokra, amikre szorongással reagálunk. Szerencsére van természetes megoldás is a stressz csökkentésére.

Étrend

Az egészséges életmód alapfeltétele az egészséges étrend. Nem hiába a mondás: „Az vagy, amit megeszel!” Ha elkezdesz odafigyelni az egészséges étkezésre és több zöldséget, gyümölcsöt fogyasztasz, azzal már remek eredményeket érhetsz el a stresszcsökkentésben. Fontos a D- és C-vitaminok pótlása is étrendkiegészítő formájában.

Mozgás

A mozgás, főként a szabad levegőn végzett rengeteget segíthet a szorongásunk és a stresszkezelésünkben. Itt a tavasz és ezzel együtt a jó idő is, úgyhogy elkezdhetünk többet a szabadban mozogni. Ha ezidáig nem sportoltunk, akkor kezdhetjük apró sétákkal is a napsütésben, már ez rengeteget segíthet a stresszcsökkentésben.

Állatok

Az állatok simogatása kimutatottan csökkenti a stresszhormont. Ha van háziállatunk, akkor simogassuk őt minél többet, ha pedig nincsen, ez egy jó indok lehet a beszerzésére. Ha távol áll tőlünk, hogy kis kedvencet tartsunk, még mindig meglátogathatunk pár állatos kávézót, ahol szabadon mászkálnak közöttünk a háziállatok.

Nyitókép: Photo by Elisa Ventur on Unsplash