Fekete-fehér macska, fehér háttéren

Otthonra talált a világ legszomorúbb és depressziósabb képű macskája

Egy marylandi házaspár két órát utazott, hogy örökbe fogadhassa a félénk külsejű, a világ összes szomorúságát az arcán viselő macskát.

Az öt éves Fishtopher a beszámolók szerint igencsak szomorú és levert volt, amikor a New Jersey-i Homeward Bound Pet Adoption Centerben ülve arra várt, hogy valaki végre örökbe fogadja.

Úgy tűnt, mintha a csendes cica nem is lenne magánál, írták a központ dolgozói a Petfinder nevű oldal bejegyzésében az állatról, aki csak akkor evett, ha társasága volt, és még a fényképek kedvéért sem nézett fel, olvasható az NBC News cikkében.

Hálaadáskor azonban ráköszönt a szerencse Fishtopherre, miután a Petfinderen lévő profilját megosztó tweet vírusként terjedt el. A poszt kis idő alatt több mint 168 000 kedvelést és 21 000 retweetet gyűjtött össze.

A menhely a hétvégén egy Facebook-bejegyzésben közölte, hogy több száz megkeresés érkezett Fishtopherrel kapcsolatban, akit végül egy fiatal pár fogadott magához.

A pár két órát utazott Baltimore-ból a New Jersey állambeli Blackwoodba, hogy találkozzanak a macskával, aki iránt azután kezdtek el érdeklődni, hogy látták a róla szóló tweetet. Elmondásuk szerint egy órával a nyitás előtt értek a menhelyre, ahol nyolc-kilenc másik ember is ott volt, hogy megnézze Fishtophert.

„Mivel tudtuk, hogy népszerű, némi reménykedéssel hajtottunk fel a Homeward Boundhoz, de tudtuk, hogy ha nem Fishtopher, akkor sem térünk haza üres mancsokkal, mivel láttunk még néhány macskát a neten, akiket fontolgattunk. Elég korán érkeztünk ahhoz, hogy az elsők legyünk, és örökbe fogadtuk”

– mondta a macskát örökbefogadó Laura Folts a NBC Newsnak küldött üzenetében.

Folts elmondta, hogy ő és párja, Callahan úgy érezték, hogy Fishtopher jól illeszkedne Callahan csendes lakásába.

„A két személyiség hasonló, mert mindketten nagyon csendesek, de mégis barátságosak, ha egyszer megnyílnak.”

A pár közkívánatra Twitter- és Instagram-fiókot is indított új háziállatának, ha valaki szívesen nézegetné a szomorú tekintetű Fishtophert.

Nyitókép: Shutterstock