Elkészítenéd a világ legegyszerűbb mézeskalácsát? Íme, a recept
Fénysebesen közelednek az ünnepek, lassan itt az ideje megtervezni a karácsonyi menüt. De már előtte érdemes beszerezni a legegyszerűbb mézeskalács receptet. Nem kell tovább keresned, itt van!
A karácsonyi menü összeállítása kardinális kérdés a legtöbb családban. Van, aki nem szereti a halat, a másik a húst nem eszi, a harmadiknak pedig ételérzékenysége van. Ha a tökéletes megoldást nem is találtuk meg erre, egy bombabiztos és egyszerű desszertet, a mézeskalács receptjét kínáljuk az alábbiakban a Hamu és Gyémánt cikke alapján.
Hozzávalók
- 50 dkg búzaliszt
- 15 dkg vaj
- 30 dkg méz
- 2 egész tojás
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 3-4 teáskanál mézes fűszerkeverék vagy fahéj szegfűszeg őrölve
- 1 narancs leve és a héja lehetőleg vegyszermentes mostanában lehet kapni
Fotó: Shutterstock
Elkészítés
A száraz összetevőket keverjük össze, majd adjuk hozzá a mézet a vajat, a tojást, és a narancs levét. Ezt követően az egészet gyúrjuk egy gombóccá, majd tegyük a hűtőbe 1 órára és pihentessük. Ha ez megtörtént, nyújtsuk ki a tészttát, körülbelül ceruza vastagságúra, és a különféle formákkal szaggassuk ki.
Előmelegített sütőben kb. 6-7 perc alatt süssük ki a maximális hőfokon.
Amennyiben túl száraznak tűnik a tészta, akkor egy kis tejföllel, vagy még egy kis narancslével higíthatjuk.
Nyitókép: Shutterstock
- Mitől lesz igazán ütős a karácsonyi brunch? Gyönyörű és finom kellékeket gyűjtöttünk ›
- A téli bekuckózáshoz egy igazán kellemes, alkoholos forró csokit ajánlunk! ›
- A legtrendibb karácsonyi előétel: hidegtálkoszorú ›
- Furgonos Jézuska, kialvatlanság és csöpögős boldogság – egy hús-vér budapesti nő vicces karácsonyi kalandjai ›