Különböző mézeskalács süti formák piros háttéren

Elkészítenéd a világ legegyszerűbb mézeskalácsát? Íme, a recept

Fénysebesen közelednek az ünnepek, lassan itt az ideje megtervezni a karácsonyi menüt. De már előtte érdemes beszerezni a legegyszerűbb mézeskalács receptet. Nem kell tovább keresned, itt van!


A karácsonyi menü összeállítása kardinális kérdés a legtöbb családban. Van, aki nem szereti a halat, a másik a húst nem eszi, a harmadiknak pedig ételérzékenysége van. Ha a tökéletes megoldást nem is találtuk meg erre, egy bombabiztos és egyszerű desszertet, a mézeskalács receptjét kínáljuk az alábbiakban a Hamu és Gyémánt cikke alapján.

Hozzávalók

  • 50 dkg búzaliszt
  • 15 dkg vaj
  • 30 dkg méz
  • 2 egész tojás
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 3-4 teáskanál mézes fűszerkeverék vagy fahéj szegfűszeg őrölve
  • 1 narancs leve és a héja lehetőleg vegyszermentes mostanában lehet kapni

Elkészítés

A száraz összetevőket keverjük össze, majd adjuk hozzá a mézet a vajat, a tojást, és a narancs levét. Ezt követően az egészet gyúrjuk egy gombóccá, majd tegyük a hűtőbe 1 órára és pihentessük. Ha ez megtörtént, nyújtsuk ki a tészttát, körülbelül ceruza vastagságúra, és a különféle formákkal szaggassuk ki.

Előmelegített sütőben kb. 6-7 perc alatt süssük ki a maximális hőfokon.

Amennyiben túl száraznak tűnik a tészta, akkor egy kis tejföllel, vagy még egy kis narancslével higíthatjuk.

Nyitókép: Shutterstock