Károly walesi herceg és Diana hercegné esküvői tortája (balra), valamint Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvői tortája (jobbra)

Ezt árulja el a királyi esküvői torta a párokról

Ha a királyi családról van szó, semmit sem bíznak a véletlenre.

Ez talán különösen igaz a szuper pazar esküvői ceremóniákra és fogadásokra, beleértve a mindig bonyolult esküvői tortákat is. Ezek az édességek több dolgot is kifejeznek: a királyi pár státuszát, személyes ízlését és azt a képet, amelyet férj és feleségként a világnak szeretnének mutatni.

Darren Stanton testbeszéd-szakértő szerint a királyi esküvői torták sok mindent elárulnak arról, hogy milyenek is a párok.

Harry herceg és Meghan Markle

Harry herceg \u00e9s Meghan Markle esk\u00fcv\u0151i tort\u00e1ja

Fotó: Pinterest

Stanton elmondása szerint Harry és Meghan tortáját egészen másképp tervezték, mint a legtöbb hagyományos esküvői tortát, mivel citrommal és bodzavirággal ízesítették, és vajkrémmel borították, miközben virágokat is használtak a díszítésben.

„Ez a modernitás tükrözi Harry és Meghan közös párkapcsolatát, hiszen valóban szakítottak a királyi párokkal, és kiléptek a hagyományos szokásokból. Volt valami, ami egészen a tavaszra emlékeztetett, és persze májusban kötötték össze az életüket. Egyszerű volt a kivitelezés, mégis gyönyörű és ismét egyedi, így talán Meghan ezt akarta közvetíteni az esküvői tortával, ahogyan azzal is, hogy mit választott az esküvői ruhájához. Merész egyszerűséggel, ami hasonlít a saját személyiségéhez.”

Diana hercegné és Károly herceg

K\u00e1roly herceg \u00e9s Diana hercegn\u00e9 esk\u00fcv\u0151i tort\u00e1ja, 1981. j\u00falius 29.

Fotó: Pinterest

Számomra ez a torta nem tűnik helyesnek, mivel szigorúnak és meglehetősen merevnek tűnik, ami Károly herceg akkori viselkedését tükrözi Dianával szemben. A tortából – amelyet a Királyi Haditengerészeti Szakácsiskolában készítettek - hiányzott az érzék, a képzelet vagy a szenvedély, és talán ez mondható el a pár későbbi kapcsolatáról is”

– mondja Stanton.

Vilmos herceg és Katalin hercegné

Vilmos herceg \u00e9s Katalin hercegn\u00e9 esk\u00fcv\u0151i tort\u00e1ja

Fotó: Pinterest

Vilmos hercegnek és Kate Middletonnak egy csodálatos nyolcszintes tortája volt, ami nagyon-nagyon hagyományos volt, és ez egyértelműen a személyiségükre vezethető vissza – magyarázza Stanton.

„Ők nagyon családcentrikus emberek, akik szeretik a hagyományt, és ez arról tanúskodik, hogy a királynő örökségének nagy részét tovább akarják vinni, mindezt úgy, hogy közben mégis progresszívek. Abból, ahogyan viselkednek, világosan látszik, hogy mindketten még mindig nagyon konvencionálisak és földhözragadtak a királyi kötelességeikhez való hozzáállásukban, így aztán nem nagy reveláció, hogy a torta is ezt tükrözi.”

II. Erzsébet brit királynő és Fülöp herceg

Schur \u00far, a McVitie and Price vezet\u0151 cukr\u00e1sza, az utols\u00f3 sim\u00edt\u00e1sokat v\u00e9gzi Erzs\u00e9bet hercegn\u0151 \u00e9s F\u00fcl\u00f6p herceg, Edinburgh hercege esk\u00fcv\u0151i tort\u00e1j\u00e1n, 1947. november 14.

Fotó: Getty Images / Topical Press Agency / J. A. Hampton

„Van egy pszichológia, amely azt sugallja, hogy minél nagyobb és magasabb a torta, annál hatalmasabbnak akar tűnni az a személy, aki a tortát megrendeli”

– feltételezi Stanton.

Szerinte ez a hatalmas, majdnem 3 méter magas és több mint 200 kilós torta Erzsébet hercegnő társadalmi pozícióját tükrözte, mivel ő volt a következő a sorban, hogy királynő legyen. A tortának egyértelműen tükröznie kellett az alkalmat, így sok hasonlóságot láthatunk a grandiózusságban Erzsébet királynő szerepéhez való hozzáállásában és viselkedésében.

Talán a torta magassága a férjét, Fülöp herceget jelképezte, aki szintén büszke ember volt, aki szintén magasan állt egész életében, szó szerint és átvitt értelemben is.

Károly herceg és Kamilla hercegné

K\u00e1roly herceg \u00e9s Kamilla hercegn\u00e9 esk\u00fcv\u0151i tort\u00e1ja

Fotó: Pinterest

„Károly és Kamilla tortája nem állt több szintből, így az, hogy csak egy egyszerű alkotás volt, nagyon hagyományos, de elegáns és individualista választásnak tűnt számomra. Emlékeztet Camilla sok ruhájára, amit mostanában visel, mivel nagyon szívesen visel fehéret és krémszínt, amikor Károly herceggel együtt vesz részt eseményeken, ráadásul szerintem az egyszerűségével csak arról beszél, hogy a pár nem akart igazán nagyszabású eseményt csinálni az esküvőből”

– jegyzi meg Stanton.

(Marie Claire)

Nyitókép: Getty Images / John Stillwell-WPA Pool