A Salt Budapest „SALT-osra" formált derelyéje

Két újabb budapesti étterem nyert Michelin-csillagot

Két újabb étterem, az Essencia és a Salt is Michelin-csillagot nyert a budapesti Michelin-kalauz csütörtöktől elérhető, legfrissebb kiadása szerint.

Az Essencia és a Salt is első alkalommal szerepel a kalauzban, ezzel Budapesten már a Babellel, a Borkonyha Winekitchennel, a Costesszel, a Costes Downtownnal és a Standdal együtt összesen hét Michelin-csillagos étterem működik – közölte a Michelin Hungária Kft. csütörtökön az MTI-vel.

A portugál származású séf, Tiago és magyar származású felesége, Éva által vezetett Essencia egyszerre stílusos és családias étterem menüje mindkét kultúra önfeledt ünneplését ötvözi a közlemény szerint. A Salt Budapest Tóth Szilárd séf-tulajdonos ötletéből született, akinek gasztronómia iránti elköteleződésének köszönhetően az étterem zöld jelölést is kapott.

„Mindkét étterem csodálatos példája Budapest dinamikus éttermi szférájának. Nemcsak kiváló fogásokat kínálnak, hanem valami extrát is, miközben tiszteletben tartják a magyar konyha hagyományait"

– mondta Gwendal Poullennec, a Michelin-kalauz nemzetközi igazgatója.

A Michelin-kalauz kritikusai hat új étteremmel egészítették ki az ajánlott Michelin Plate helyek listáját. Ezek között megtalálható a Hoppá! Bistro, a Felix, az új helyszínnel a listára ismét felkerülő Stand25 Bisztró, a Spago by Wolfgang Puck, a Rumour, valamint a Pasztell. A Michelin Plate helyek listáján ezzel már tizennyolc budapesti étterem szerepel.

Gwendal Poullennec szerint Budapest a különböző stílusú és árkategóriájú éttermek csodálatos választékát kínálja.

Néhányat a házon belüli séfek és vendéglátók vezetnek, néhányat olyan szakértők, akik külföldön gyűjtöttek tapasztalatot, majd hazatértek. Ez adja a főváros életerejét, ami azt is jelenti, hogy ígéretes jövő elé néz az éttermi szféra"

– fogalmazott.