Három étel, aminek indokolatlanul rossz híre van, pedig nyugodtan ehetjük
1. Vörös húsok
Fotó: Sven Brandsma/Unsplash
A vörös húsok fogyasztásával kapcsolatban szív- és érrendszeri betegségek, sőt még bizonyos ráktípusok megnövekedett esélyével is riogatnak. Az igazság azonban az, hogy bár mindennapi fogyasztása valóban nem ajánlott, néhány fontos előnye is van azonban, mint a rendkívül magas fehérje- és vastartalma, melyek miatt lelkiismeret-furdalás nélkül ehetünk belőle néha egy-egy szelettel. Arra érdemes azért figyelni, hogy kevésbé zsíros fajtát válasszunk.
2. Tojás
Fotó: Melani Sosa/Unsplash
A tojás magas koleszterintartalma miatt került a kerülendő ételes listájára még hosszú évekkel ezelőtt. Ma azonban már úgy vélekednek a kutatók, hogy naponta egy tojást nyugodtan elfogyaszthat minden egészséges ember.
3. Rák
Fotó: Jackson Douglas/Unsplash
Talán ez a lista meglepőbb eleme, de bizony magas koleszterintartalma miatt rengeteg embert eltanácsoltak már a rákfogyasztástól. A legtöbb esetben azonban ez téves: 100 g rákot nyugodtan elfogyaszthatunk (ha csak nincs komoly orvosi ellenjavallata) akár többször is egy héten. Tele van fehérjével, és sok halfajtával ellentétben alacsony a higanytartalma is.
Nyitókép: Leti Kugler/Unsplash
Forrás: WebMD