nő kipakolt bőrönddel

Fontos tippek, hogy olcsón tudjunk utazni

Ezek a tippek életmentőek lehetnek a nyári pénztárcabarát utazáshoz.


Egyetlen utazó sem vágyik extrém helyzetekre, de azok váratlanul mégis bekövetkezhetnek. Érdemes előre felkészülni rájuk, hogy ne rontsuk el a kalandot. Ezekből az életmentő praktikákból gyűjtöttünk most össze 6-ot a Travel cikke segítségével:

​6. Elegyedjünk beszédbe helyi idegenekkel!

\u00fatbaigaz\u00edt\u00e1st k\u00e9r\u0151 n\u0151

Fotó: Shutterstock

Bátran kérjünk segítséget, ha ismeretlen helyen útbaigazításra vagy segítségre van szükségünk. Sokaknak nehézséget okoz az idegenekkel való beszélgetés, pedig az emberek alapvetően segítőkészek és együtt érzőek. Legyünk udvariasak, és még ha nem is beszélünk egy nyelvet, segíteni fognak nekünk.

​5. Érjük be kevesebb étellel

eszik egy n\u0151 kir\u00e1ndul\u00e1s k\u00f6zben

Fotó: Shutterstock

Nem mindig áll rendelkezésünkre elég mennyiségű élelmiszer, érdemes erre is felkészülnünk. Ha kevés az élelmünk, osszuk be, mert üres gyomorral nehezen fogjuk megtenni a következő élelemforrásig vezető utat.

​4. Gyújtsunk tüzet

t\u0171zgy\u00fajt\u00e1s az avarban

Fotó: Shutterstock

Különösen fontos készség, ha hátizsákos turistaként vágunk neki a vadonnak, és az éjszakát a hideg szélnek kiszolgáltatva töltjük. Ilyenkor a tűzgyújtás elengedhetetlen a túléléshez, nem beszélve arról, hogy mellett a főzéshez is szükség lehet rá. A tűzgyújtásnak számos módja létezik a kézi fúrótól kezdve a lencséken át az elemekig, mindegyiket érdemes megtanulni.

​3. Ússzunk

\u00fasz\u00f3 n\u0151 a v\u00edz alatt szem\u00fcvegben v\u00edzipip\u00e1val

Fotó: Shutterstock

Az úszás az egyik legizgalmasabb tevékenység, amit a világon bárhol végezhetünk. A nyílt vizek azonban veszélyesek, így akár életet is menthet a magabiztos úszótudás. Nagy hullámok esetén azért kerüljük el a vizet.

​2. Pakoljunk ügyesen

bepakolt b\u0151r\u00f6nd

Fotó: Shutterstock

A megfelelő eszközök bepakolása olyan készség, amit nem sokan űznek jól. Sok utazó csomagol hiányosan vagy éppen túlpakolja a bőröndjét. Érdemes listát írnunk az alapvető fontosságú eszközökről.

1. Alkudjunk

gy\u00fcm\u00f6lcs piac \u00e1russal

Fotó: Shutterstock

Az alkudozás a világ számos részén kisegíthet minket. Sok pénzt takaríthatunk meg vele, ami különösen hasznos, ha szűkös a pénztárcánk. Az alkudozás annak is jó módja, hogy megismerkedjünk a hely lakóival.

Nyitókép: Shutterstock