Repülőn utazó emberek

Ide érdemes helyet foglalnod, ha rosszul vagy a repülőn

Egy szakember érdekes információkat osztott meg a repülőgépek üléseiről.


Anton Radchenko, az AirAdvisor munkatársa elmondta, melyek a legkeresettebb ülőhelyek:

A legtöbben a következő véleményt fogalmazták meg: a legjobb kényelemmel rendelkező terület a repülőgép eleje. Itt lehet először fel- és leszállni, így a beszállással töltött idő minimálisra csökken. Emellett a repülőgép elejére jut először étel és ital, kevesebb a turbulencia, és általában csendesebb is.

A repülőgép eleje azonban zajos is lehet, ha az utasok a mosdó közelében foglalnak helyet. De vannak akiknek nem számít, hogy a gép melyik részében van az ülésük, csak az a fontos, hogy ablak mellett tudjanak ülni.

Ez is érdekelhet: Ezt a titkos jelszót használják légiutas-kísérők, ha meg kell nyugtatni egy utast

Az ablakos ülések gyakran áhított helyek, és ez nem véletlen. Az ablakos ülések kényelmesek, mert az ember az ablakot fejtámlának használhatja, és az utasok nem ébresztik fel, ha mosdóba kell menniük

– mondta a szakértő.

Anton hozzátette, hogy általában a repülőgép bal oldalán több hely van a fejtámlának, mint a jobb oldalon, az ablak elhelyezkedése miatt.

A férfi emellett egy ritkán hallott információt is megosztott arról, hogy az utazási betegségektől szenvedőknek leginkább a szárny feletti ülések valamelyikét érdemes megcélozniuk, ugyanis ott a legsimább az ülőfelület.

Mint mindennek, természetesen ennek is megvannak a maga hátrányai, ugyanis a gép közepén ülők szállhatnak le legutoljára, illetve ők tudnak legkésőbb ételt vagy italt rendelni.

Anton ezután szót ejtett a folyosó melletti ülésekről is, amelyekről elmondta, hogy ideális választás a magas utasok számára, akiknek egy kis extra lábtérre van szükségük ahhoz, hogy kinyújtózhassanak a repülés során.

A szakember azonban figyelmeztette az ilyen típusú üléseket választó utasokat, hogy legyenek óvatosak, mert előfordulhat, hogy nem tudják a lábuk mellett tárolni a csomagjaikat.

Forrás: Express

Kép: Shutterstock