egy nő vár a repülőtéren

3 utazási tanács, amit nem érdemes komolyan venni a légiutas-kísérők szerint

Ma már mindenki utazási szakértőnek tűnik, az Instagram, a Tiktok és a többi közösségi média zsúfolásig tele van javaslatokkal. Most egy légiutas-kísérő megosztotta velünk, hogy melyek azok a tanácsok, amelyeket egyáltalán nem érdemes komolyan venni.


Ezek közül az első nem más, mint hogy nem szabad forró vizet inni a gép fedélzetén. Ezt olyan emberek tanácsolják, akik szerint a fedélzeten az ivóvíz tárolására használt víztartályt ritkán, vagy egyáltalán nem tisztítják. Bár ez bizonyos mértékig igaz, valójában nem akkora probléma, mint gondolnád.

Bármely légiutas-kísérő, aki azt mondja, hogy nem iszik vizet, nagy valószínűséggel hazudik – mindannyian használják a forró vizet teához és kávéhoz, amelyre szükségük van az éberségük érdekében. Bár tény, hogy nem ez lesz a legjobb víz, amit valaha ittál, biztosan nem leszel rosszul tőle.

Nyugodtan rendelj magadnak egy kávét, és ne aggódj a víz miatt!

Egy másik higiéniai szabály, amelyet egyes „szakértők" előszeretettel hangoztatnak, az, hogy a fogkeféket és egyéb piperecikkeket el kell rejteni a szálloda személyzete elől. Vannak, akik úgy vélik, hogy amikor kimennek a szobájukból, a takarítók bejönnek, és a fogkeféjüket és egyéb tárgyakat használják a WC-k tisztítására, vagy kidobják őket.

egy n\u0151 egy hotel f\u00fcrd\u0151szob\u00e1j\u00e1ban f\u00e9s\u00fclk\u00f6dik

Fotó: Shutterstock

Még ha ez elő is fordult már valaha, egyáltalán nem mindennapi dolog, ami miatt aggódnod kellene a nyaralásodon. A legtöbb szálloda személyzete nagyon udvarias és előzékeny, akik azt akarják, hogy élvezd az ott tartózkodást.

Gondolod, hogy kockáztatják a fizetésüket vagy az esetleges borravalót, amit kapnának tőled? Ennek semmi értelme nincs – hacsak nem vagy kifejezetten sértő vendég, akin bosszút szeretnének állni.

Ha udvarias vagy, és tisztelettel bánsz velük, a tárgyak valószínűleg pontosan ott maradnak, ahol hagytad őket.

És bár az első két „jótanács" kissé triviális, van egy harmadik is, amelyet viszont mindenképp érdemes mellőzni. Sokan ajánlják az utasoknak, hogy vegyenek be altatót repülés előtt, pedig esetlegesen ha vészhelyzet van a fedélzeten, ébernek kell lenni.

Szundikálni persze lehet a repülőn, de semmiképp se nyúlj a tablettákért.

Bár kicsi az esély rá természetesen, ha a repülőnek mégis kényszerleszállást kellene végrehajtania, és te nem tudsz megfelelően összpontosítani ebben a helyzetben, az számodra és többi utas számára is nagyon veszélyes lehet. Szóval ne dőlj be minden utazási „szakértőnek", és hallgass a valóban hozzáértőkre!

Forrás: Sun

Nyitókép: Shutterstock