Alapozót arcára kenő nő

Így tudsz egyenletes eredményt elérni az alapozóval

Akár a legapróbb fedésre vágyunk, akár teljesre, ami egész nap kitart, az alábbi tippek abban segíthetnek, hogy profiként használjuk az alapozót.

Megfelelő alapozás

Az alkalmazás előtti első fontos lépés annak megállapítása, hogy melyik formula működik a legjobban a számunkra. Egyesek a halvány, építhető fedést kedvelik, míg mások a púderes vagy a teljes fedést biztosító matt formulákhoz vonzódnak. A bőrtípus segíthet meghatározni, melyik típus a legjobb. A száraz bőrre valószínűleg hidratáló formulát szeretnénk választani, míg a zsíros bőrűek általában a matt hatású alapozót preferálják.

Bőrtípusunk és a kívánt fedési szint ismerete segít az igényeinek leginkább megfelelő formula kiválasztásában.

A formula kiválasztása után érdemes több árnyalatot is beruháznunk. Két különböző árnyalatú alapozó jól jöhet, mivel télen valószínűleg világosabb árnyalatot használunk, míg nyáron valamivel sötétebbet. Utóbbit ráadásul használhatjuk könnyű kontúrként, a világosabb árnyalatot pedig természetes highlighterként az arc bizonyos részein. Emellett a két árnyalat keverése segít átmenetet képezni évszakról évszakra.

A megfelelő sminkeszközök kiválasztása

Az alapozó textúrájának (folyékony, krémes, púder), valamint az alapozó finishének és fedésének (áttetsző vagy teljes) ismerete segít kiválasztani a legjobb eszközt. Ha az alapozó folyékony, de sűrű, akkor egy nedves Beautyblender szivacs segíthet elvékonyítani, hogy egyenletesebbnek tűnjön. A púderek esetében érdemes ecsetet használni az áttetszőbb felvitelhez, és szivacsot a nagyobb fedéshez.

Alapozó felvitele: előkészítés

Az alapozó felvitele előtt elengedhetetlen fontosságú a következetes bőrápolási rutin, mivel az sokat számít a hibátlan finish elérésében. Ha a bőrünk egyenetlen textúrájú, mert nem hámlasztjuk vagy hidratáljuk eléggé, még a legdrágább alapozó sem fog jól megülni az arcunkon.

Az alapozó

Folyékony alapozó felvitelénél érdemes egy szögletes, laposfejű ecsetet használni, amely sűrű, de nem túl tömör a gyengéd a pontozó festéshez és a finomításhoz. Ha az alapozó vastagabb és nehezebb elkenni, Beauty blenderrel dolgozzunk, mivel az felszívja egy részét, ahogy az arcbőrre visszük.

A folyékony formulákat alapozóecsettel vigyük fel, és mindig kerüljük a közvetlen felvitelt a flakonból a bőrre. Először tegyünk belőle a kézfejünkre, majd onnan egy alapozóecsettel vigyük fel az alapozót. Ha nem szeretnénk a kézfejünkre tenni az alapozót, akkor cseppentsünk egy keveset egy rozsdamentes acélból készült sminkpalettára.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock