Alkoholos ital

Öt alkoholos ital, amit fogyókúra alatt is fogyaszthatunk

Diétára adni a fejünket sosem könnyű, főleg ha az ünnepek alatt is tartjuk azt. A finom ételek mellett az alkoholos italok egy részéről is le kell mondanunk, de azért nem mindegyik kerül tiltólistára. Öt italt mutatunk, amiket akár szilveszterkor is nyugodtan fogyaszthatunk a fogyókúránk alatt is.A vince.hu összegyűjtötte azokat az italokat, amelyek miatt nem kell feladni a diétát, ha mértékkel fogyasztjuk őket.

Vörösbor

A diétához alkalmas alkoholos italok közé tartozik a száraz vörösbor, amely a borok közül a legkevesebb kalóriát tartalmazza. Egy pohár (1,5 deciliter) vörösbor körülbelül 105 kalóriát tartalmaz, így nyugodtan fogyaszthatjuk, persze, csak mértékkel.

Világos light sör

Ha sörözni szeretnénk, akkor érdemes a light változatot választani, ez is egy alacsony kalóriatartalmú lehetőség: egy kis doboz nagyjából 40-55 kalóriát tartalmaz.

Száraz vermut

A MedlinePlus szerint 1 deciliter száraz vermut 120 kalóriát tartalmaz. Bár általában Martinibe vagy a Manhattan koktélba keverik, még így is kalóriákat takaríthatunk meg vele. A száraz vermut emellett sok polifenolt tartalmaz, melyek a növényekben természetesen előforduló vegyületek. Ezekről kimutatták, hogy segítik az anyagcserét, vagyis megkönnyítik a testsúllyal való küzdelmet.

Párlat

Legyen szó vodkáról vagy tequiláról, ginről vagy whiskyről, nincs valódi különbség a kalóriák és a szénhidrátok tekintetében: egy 4 centiliteres adag nagyjából 100 kalóriát tartalmaz. Ezeket az italokat vízzel vagy szódával fogyasszuk, ugyanis egy 100 kalóriás italból gyorsan 300 kalóriás lesz, ha cukros, magas kalóriatartalmú üdítőkkel, gyümölcslevekkel kevered.

Pezsgő

A számítások szerint körülbelül 35 kalóriát takaríthatunk meg, ha az édes fehérbor helyett a pezsgőt választjuk. 100 milliliter pezsgő nagyjából 85 kalóriát tartalmaz.

Nyitókép: Unsplash / Pawel Czerwinski