Szérumot az arcára cseppentő nő

A szérum rétegzés jó, de nem mindegy, mit mivel kombinálunk

A szérumok rétegezése elengedhetetlen lépés a bőrápolási rutin kimaxolásához. Megfelelő alkalmazásukkal a rétegezés lehetővé teszi, hogy a szérumok koncentrált formulái felszívódjanak a bőrbe, hatékonyan megcélozva az olyan speciális bőrproblémákat, mint a fakóság vagy a szárazság.


Persze, fontos tudni, mely szérumokat lehet és miket nem szabad együttesen vagy akár egymás után használni, mivel egyes összetevők különösen jól illenek egymáshoz, míg mások kifejezetten rosszat tesznek a bőrrel, ha egyszerre használjuk őket, ráadásul az sem mindegy, milyen sorrendben alkalmazzuk a szérumokat.

Hatékony kombinációk

C-vitamin és hialuronsav: A hialuronsav (HA) általában jól illik a legtöbb szérumhoz, mivel hidratáló összetevő. A C-vitaminnal párosítva ragyogóbbá és dúsabbá teszi a bőrt. A két szérum a legtöbb bőrtípusra, még az érzékeny bőrre is alkalmas, melyeket a reggeli vagy esti arctisztítás után kell használni.

Hialuronsav és retinol: Külön-külön ezek az összetevők mindegyike kiválóan alkalmas a bőr feltöltésére és az öregedésgátlásra, együtt használva őket pedig nyertes kombinációt kapunk, mivel a HA ellensúlyozza a retinol esetleges szárító hatását.

Kerülendő kombinációk

C-vitamin és retinol: Ezért a maximális előnyök elérése érdekében a nap ellentétes végein használd őket: a C-vitamint reggel, a retinolt pedig este (mivel a retinol fokozhatja a fényérzékenységet).

Retinol és AHA-k: A retinol nagyon hatékonyan elősegíti a bőr sejtcseréjét, de érzékennyé teheti a bőrt az AHA-kra és fordítva, így ne ugyanazon a napon használjuk őket az irritáció kockázatának csökkentése érdekében.

Ez is érdekelhet: Mit kell tudni az AHA és a retinol kombinálása előtt a bőrápolási rutinban?

A rutin kialakítása után a szérumokat a leghígabb állagútól kezdve a legvastagabbig rétegezzük, hogy minden termék megfelelően szívódjon fel anélkül, hogy a nehezebb textúrák blokkolnák azt.

Fontos, hogy hagyjuk, hogy minden szérum teljesen beszívódjon, mielőtt a következőt felvinnénk. Ez körülbelül 30 másodperctől egy percig terjedő idő, de ez a terméktől és a bőr egyéni igényeitől függően változhat.

Mindenki bőre más, ezért fontos odafigyelni arra, hogyan reagál a bőrünk az egyes termékekre, és ehhez igazítani a rutint.