Szem alatti töltést kapó női páciens

3 dolog, amit tudnod kell, ha az arcfeltöltést fontolgatod

Nem titok, hogy a töltőanyag az utóbbi időben az egyik legnépszerűbb szépségápolási kezeléssé vált. Az ajakfeltöltéstől kezdve a szem alatti töltőanyagig számos finomítást kínálnak, de mint minden ilyen eljárásnál, itt is fontos, hogy tisztában legyünk a kockázatokkal, mielőtt fontolóra vennénk, hogy magunk is elvégeztessük.

Dr. Stefanie Williams német bőrgyógyász szakorvos és az Eudelo orvosi igazgatója megosztotta azt a három dolgot, amit érdemes figyelembe venni, mielőtt bejelentkezünk egy bőrfeltöltő kezelésre.

1. Képzett szakorvos választása

A töltőanyagok orvosi eszközöknek"ó minősülnek (nem pedig vényköteles gyógyszereknek, mint például a botulinum toxin, más néven botox), így szigorúan véve nem illegális, ha nem orvos adja be őket, magyarázza Williams. Ez azt jelenti, hogy semmiképpen sem egy nem orvosi képesítéssel rendelkező szakembert válasszunk a kezelés elvégzéséhez.

„Az is döntő fontosságú, hogy tudjuk, mely töltőanyagok rendelkeznek a legjobb biztonsági adatokkal és adják a legjobb eredményeket. Szakmai véleményem szerint ez a hialuronsav (HA) tartalmú töltőanyagok. Más típusú töltőanyagokkal ellentétben a HA-t a hialuronidáz enzim (vényköteles gyógyszer) beadásával visszafordítható, amely 24 órán belül hatékonyan feloldja őket. Ha tehát valamilyen oknál fogva meg akar szabadulni a HA töltőanyagától, ez viszonylag könnyen megtehető, de természetesen csak orvosilag képzett szakember végezheti el”

– magyarázza Williams.

2. A tartós töltőanyagok elkerülése


Egy másik dolog, amit Williams javasol, az állandó töltőanyagok elkerülése.

„Határozottan ellenzem a tartós töltőanyagokat, mivel sokkal nagyobb a szövődmények kockázata. És még ha nem is tapasztalsz káros hatást, nagyszerűnek érzed az esztétikai eredményt, és örülsz, hogy nem kell folyton visszajönnöd a feltöltésért, az arcod természetesen változik az idő múlásával, így nem lehetsz biztos abban, hogy a töltőanyag milyen lesz a jövőben.”

Hozzáteszi, hogy ideális esetben az esztétikai kezelések az életkor előrehaladtával igazodnak az arc változásaihoz, így egy tartós töltőanyag évek múlva már nem fog a helyén kinézni.

3. Az esztétikai eljárások összetettek

Az arc anatómiájának kiváló ismerete elengedhetetlen a kockázatok minimalizálásához, mondja Williams.

„A legtöbb esztétikai injekció esetében nagyon pontos helyekre szúrjuk a tűt, összetett anatómiai struktúrákkal. Szakértelem és képzés nélkül tényleges kárt okozhatunk. Beszéltem olyan nem orvosi injekciót alkalmazókkal, akik megdöbbentő módon nem voltak tisztában az összes lehetséges kockázattal.

Williams összességében azt tanácsolja a töltőanyagokkal kapcsolatban az, hogy csak olyan szakemberhez menjünk, aki orvosilag képzett, engedéllyel és nagy tapasztalattal rendelkezik e kezelések alkalmazásában, így kezelni tudja az esetlegesen felmerülő komplikációkat.