Arcát vízzel mosó nő

Pontosan ennyi másodpercet kellene arcmosással töltened

Ha nem masszírozzuk az arctisztítót ennyi ideig a bőrünkbe, nem biztos, hogy az minden előnyét ki tudja fejteni.


Ha már kéznél van a kedvenc arctisztítónk, az alábbi bőrápolási tipphez nem kell bonyolult, extra lépéseket tennünk, mindössze egy kis plusz időt szánni az arcmosásra. Egészen pontosan hatvan másodpercet.

Ahelyett, hogy gyorsan megmosnánk az arcunkat, töltsünk egy teljes percet (vagy többet) azzal, hogy a tisztítószert a bőrünkbe masszírozzuk. Ez az egy változtatás kisebbnek tűnő pórusokat és ragyogóbb, tisztább arcbőrt eredményez, mivel hatékonyabban távolítjuk el a sminket, a szennyeződéseket és az olajat a bőrről.

Emellett másik nagy előnye, hogy a bőrrel való hosszabb érintkezési idő elegendő időt biztosít a hatóanyagoknak ahhoz, hogy behatoljanak a bőrbe. Az olyan hámlasztó savakat tartalmazó tisztítószerek, mint a glikolsav vagy a szalicilsav, vagy a benzoil-peroxidot tartalmazó, pattanás-specifikus tisztítószereket használók hatékonyabbak lesznek, ha nem mossák le őket azonnal.

A legtöbben mindössze körülbelül 15 másodpercig mossák az arcukat, és ez nem elég idő ahhoz, hogy a tisztítószerben lévő összetevők ténylegesen aktiválódjanak, mutat rá Dr. Jeremy Brauer, a New York-i Spectrum Skin and Laser bőrgyógyász szakorvosa.

„Ideális esetben az embereknek 45-60 másodpercig kellene mosniuk az arcukat. Ha túl korán öblítjük le az arcunkról a tisztítószert, az nem távolítja el a bőrünkről a felesleges olajat és szennyeződéseket. Az összetevőknek be kell szívódniuk a bőrbe, hogy megtegyék, amit kell.

Azok számára, akik még nem ismerik a bőrápolást, vagy akik szeretik az egyszerűsített rutint megtartani, a tisztítási idő növelése egyszerű módja annak, hogy új termékek hozzáadása nélkül növelje az eredményeket.

Bőrtől és tisztítószer típusától függően azonban a tisztítási idő növelése szárazabb bőrt eredményezhet. Ha az öblítés után feszülőnek vagy csikorgóan tisztának érezzük a bőrünket, az annak a jele lehet, hogy nem biztos, hogy számunkra előnyös ez a módszer. Ebben az esetben érdemes egy gyengédebb tisztítót kipróbálni vagy rövidebb ideig tisztítani vele az arcunkat.

(HuffPost)

Nyitókép: Shutterstock