Mennyei banánpudingos sajttorta recept, amivel nem tudsz majd betelni
A banánpudingért odáig vagyunk, valamiért mégsem használjuk eleget. De ígérjük, hogy ez a banánpudingos sajttorta recept a déli gyümölcs édes, nosztalgikus ízvilágát olyan különleges alkalomra valóvá varázsolja, hogy a vacsoravendégeid napokig erről fognak utána beszélni.
Hozzávalók (12 adag) – Elkészítés ideje: 2 óra 30 perc
Alap
- 4 evőkanál sótlan vaj, megolvasztva és kissé lehűtve
- 160 g zúzott Nilla ostya
- 2 evőkanál kristálycukor
- ½ teáskanál só
Töltelék
- Két csomag krémsajt, szobahőmérsékleten
- 2 érett banán
- 2 dl cukrozott sűrített tej
- 2 nagy tojás, szobahőmérsékleten
- ½ teáskanál kóser só
- ½ evőkanál vaníliarúd paszta
- Tálaláshoz
- 2,5 dl tejszín
- ½ dl tejfö
- 2 evőkanál porcukor
- Zúzott ostya és banánszeletek a díszítéshez
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki egy 23 cm átmérőjű formát sütőpapírral.
2. Egy közepes tálban keverjük össze a Nilla ostyát, a cukrot, a sót és a vajat, amíg a keverék nedves homokra nem hasonlít. Egyenletes rétegben nyomkodjuk az előkészített forma aljára, egy mérőpohár segítségével simítsuk el a felületet. Süssük enyhén aranyszínűre, 8-10 percig. Hűtsük ki, amíg elkészítjük a tölteléket.
Fotó: Shutterstock
3. Verjük fel a krémsajtot egy elektromos keverőgép táljában közepes-nagy sebességen, a tál oldalát időnként lekaparva , kb. 3 percig. Csökkentsük a sebességet közepesre, és lassan adjuk hozzá a banánt, apró darabokat csepegtetve bele, és hagyjuk, hogy teljesen beépüljön, mielőtt újabb darabokat adnánk hozzá. Kaparjuk le a tál oldalát, majd nagy sebességgel verjük kb. 2 percig. Csökkentsük a sebességet közepesen alacsonyra, és verjük bele a sűrített tejet kb. 2 percig. Vegyük a sebességet alacsonyra, és egyenként verjük bele a tojásokat. Adjuk hozzá a sót. Keverjük bele a vaníliát. Néhányszor erősen kocogtassuk meg a tálat, hogy a légbuborékokat kiüssük; majd hagyjuk állni 2 percig.
4. Öntsük a tölteléket a kihűlt alapra. Süssük addig, amíg a szélétől 2 hüvelyknyire felpúposodik, és a töltelék a közepén meginog, 25-35 percig. Kapcsoljuk ki a sütőt, és támasszuk ki az ajtót; hűtsük 30 percig. Tegyük át a rácsra, és hűtsük ki teljesen, mielőtt legalább négy órán át hűlni hagyjuk.
5. Amikor készen állunk a tálalásra, verjük fel a tejszínt, a tejfölt és a porcukrot kemény habbá, és kenjük a kihűlt sajttorta tetejére. A tetejére tegyünk banánszeleteket, és szórjuk meg zúzott ostyával. Szeletelés és tálalás előtt 1 órán át hűtsük.
Nyitókép: Shutterstock
(Pure Wow)