A Batman című 2022-es film plakátja

Batman-témájú fine dining étterem kelti életre Gotham Cityt

Batman kitalált otthonát számos különböző médiumban ábrázolták már: képregényekben, filmekben, tévéműsorokban és még sok másban. A sort most a londoni Park Row étterem folytatja, amelyet a sötét lovag fine dining otthonaként terveztek meg.

A Park Row célja, hogy életre keltse Gotham City szellemét, minden olyan trükközés nélkül, amit egy, a popkulturális utalásokat kedvelő pop-up étteremben találhatunk.

A fine dining étteremben a DC Comics univerzumában található karaktereket idéző, különböző részekre osztott teret alakítottak ki (az éttermet a Warner Bros. és a DC szomszédságában hozták létre).

„Azt akartuk, hogy ne törje meg a negyedik falat. Így amikor átléped a küszöböt az étteremben, nagyjából Gotham City általunk kigondolt verziójába lépsz – egy igazi filmes díszletbe és felnőtt játszótérre”

– mondta James Bulmer, a projekt mögött álló vendéglős.

A Pennyworth's nevű részben, amely a Wayne család komornyikjára utal, klasszikus koktélokat, kaviárt és Inishtree single malt whiskey-t talál szolgálnak fel, az Iceberg Lounge a Pingvin által alapított és működtetett fiktív klub előtt tiszteleg, míg a Rogues Gallery a Macskanőt állítja reflektorfénybe. Az Old Gotham City egy ál-társalgó, amelyet Poison Ivy és a Madárijesztő tanulmányai ihlettek.

Az ételek szintén Batmanre és családjából, barátaiból és ellenségeiből álló csapatára emlékeztetnek. Természetesen néhány személyes kedvence, például az indiai Mulligatawny leves és a bélszín steak is megjelenik az étlapon. A további falatok a különböző karakterekből merítenek kreatív ihletet, például a Joker Fish egy serpenyőben sült atlanti tőkehal, amelyet piros, sárga, zöld és fehér pürével tálalnak, míg az I Am Fear lassan főzött kacsatojást és nyers enoki gombát kínál füstfelhőben.

Ha valami még különlegesebbre vágyik az itt fogyasztó vendég, 10 fogásos menüt kínálnak a VIP Monarch Roomban, amelyet arról a helyről neveztek el, ahol Batman szüleit megölték.

(RobbReport)

Nyitókép: Instagram