A világ legrégebbi éttermében még Fransisco Goya is pincérkedett
Ha önmagában nem elég izgalmas a tény, hogy már több mint 300 éve működik a világ legrégebbi étterme, gondoljunk arra, hogy még a leghíresebb spanyol festő, Goya is dolgozott itt pincérként! De Jackie Kennedy és Hemingway is imádták.
Fotó: Instagram/marmalade72
Gondolta volna, hogy a világ legrégebbi, ma is működő étterme közel 300 éves? A madridi Botín 1725-ben nyitotta meg kapuit, és egy ideig Spanyolország legnagyobb festője, Francisco Goya is dolgozott benne pincérként, míg arra várt, hogy felvételt nyerjen a Szépművészeti Akadémiára. Az étterem a következő évszázadok során szinte ugyanazokkal a jól bevált receptekkel dolgozott, és többek között olyan vendégeket is magához csalogatott, mint Jacqueline Kennedy Onassis vagy Ernest Hemingway – aki egyébként meg is említette a Botínt, illetve specialitását, a roston sült szopós malacot A nap is felkel című regényében. Ha ma már nem az egyik legjobb étterem is a világon, ahogyan Hemingway állította, a fogásai bőségesek és ízletesek, a három külön étkezőtermének díszes csempékkel, téglával és kővel fedett falai pedig igazi időutazás érzetét keltik.
Fransisco Goya egyik leghíresebb festménye, a Szaturnusz felfalja gyermekét
- Fine dining az erdő közepén - IN ›
- Ebben a tíz olasz faluban fizetnek azért, hogy ott éljünk - IN ›
- Vegára váltott a világ második legjobb étterme - IN ›
- Nincs meglepetés: újra a Noma a világ legjobb étterme - IN ›
- Két újabb budapesti étterem nyert Michelin-csillagot - IN ›
- Két étterem is nyílik Budapest legmagasabb épületében - IN ›