Borotvát tartó női kéz

Így borotváld a bikinid területét a sima bőrért

A lézeres szőrtelenítés, a gyantázás, a cukrozás és a borotválás a bikinivonal szőrtelenítésének lehetséges módszerei mind. Ezek közül a legegyszerűbb a borotválás, de sokaknak dudorokat és égést okozhat. Néhány egyszerű módosítással a borotválkozási rutinban azonban sima és puha bőrt érhetünk el.

1. Trimmelés

Ha a fanszőrzetünk hosszú, érdemes először egy kicsit megnyírni (egy kis szemöldökollóval ezt könnyen megtehetjük). Ideális esetben körülbelül 5-6 milliméter hosszúnak kell lennie, ha ennél hosszabb, akkor azt kockáztatjuk, hogy a borotva eltömődik a szőrrel, és nem tudjuk a lehető legközelebbi és legsimább borotválkozást elérni.

2. Tisztítás, hámlasztás

Borotválkozzunk a zuhany alatt, miután megtisztítottuk és hámlasztottuk a területet. A hámlasztás eltávolítja az elhalt hámsejtek felhalmozódását, amelyek a szőrszálakat a bőr alá szoríthatják – ez benőtt szőrszálakhoz és dudorokhoz vezethet – és segít kiemelni a szőrszálakat a bőrből a simább borotválkozás érdekében. Ehhez használhatunk gyengéd fizikai peelinget (a cukoralapú peelingek általában hidratálóbbak, mint a sóalapúak), vagy egyszerűen csak finoman masszírozzuk át a területet egy nedves mosdókendővel vagy luffával.

3. Éles borotva

A friss, éles borotva elengedhetetlen az egyenletes borotválkozáshoz. A tompa pengék irritációt, borotvaégést és egyenetlen eredményt okozhatnak. Minél tompább a borotva, annál többször kell átmennie ugyanazon a területen, ami növeli az irritáció és a dudorok valószínűségét. Ráadásul a régi borotvák elkezdhetnek rozsdásodni, és baktériumokat és baktériumokat rejthetnek magukban.

Ha eldobható borotvát használunk, minden alkalommal használjunk újat vagy néhány borotválkozás után cseréljük ki a pengét. Különösen jó ötlet olyan borotvát használni, amelynek hajlékony feje könnyedén eligazodik a kanyarokban, ha a bikinivonalat borotváljuk.

4. Borotvahab

A száraz borotválkozás lényegében garancia a borotvaégésre és a dudorokra. Kenjük be magunkat borotvahabbal, ami bekeni a területet, és segít a borotvának simán a bőrön. Ez csökkenti mind a vágások, mind az irritáció kockázatát. Bár bármilyen borotvahab jobb, mint a semmi, ideális esetben olyan borotvahabot válasszunk, amelyik illatanyagmentes vagy a bikinivonal érzékeny bőrére kifejlesztett.

5. Borotválkozás a szőrnövekedés irányában

Borotválkozzunk a szőr növekedésének irányában, hogy minimalizáljuk az irritációt és a benőtt szőrszálak kockázatát. Ez csökkenti annak kockázatát, hogy a szőrszál olyan rövidre vágódik, hogy a bőr felszíne alá kerül, és ekkor sokkal valószínűbb, hogy benőtt szőrszál lesz belőle.

Használjunk könnyű, egyenletes mozdulatokat gyengéd nyomással, és gyakran öblítsük le a borotvát, hogy eltávolítsuk a felgyülemlett szőrszálakat és a borotvahabot. Végül borotválkozás közben húzza feszesre a bőrt. Ez segít a borotva könnyebb siklásában és csökkenti az irritációt, ami különösen fontos, ha olyan területeket borotválunk, ahol a bőr puhább és jobban nyúlik, mint például a szeméremajkak.

6. Borotválkozás utáni termék

Töröljük szárazra a területet, és használjunk nyugtató, hidratáló borotválkozás utáni terméket. A borotválkozás nem csak a szőrt távolítja el, hanem hámlasztja is a bőrt, ami irritációhoz vezethet, ha a bőr nincs utána hidratálva.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock