Fiatal nő világosszürke háttér előtt

Egy bőrápolási terméked sem ér sokat, ha ezt nem csinálod

Fontos, hogy jó bőrápolási termékeink legyenek, de az arc gőzölése és felpuhítása nélkül ezek hatása nem lesz maximális.

Az elmúlt néhány évben egy új otthoni szépségápolási mód jelent meg: az arcgőzölés. Jelenleg a Face Steamer címke 14,7 millió posztban szerepel a TikTok-on, nem csoda, hogy az otthoni bőrápolás trendje egyre nagyobb teret nyer.

Ez a technika a bőr arcápolás előtti előkészítésére, a pórusok megnyitására és a hidratálásra szolgál, és most már otthon is elvégezhető. Az arc gőzölése bevált módszer a pórusok eltömítésének feloldására, a bőr puhítására és a mindig is vágyott ragyogás elérésére.

Íme, az arc gőzölésének előnyei:

1. Tisztítja a pórusokat

Gőznek kitéve, a bőrön lévő pórusok megnyílnak, ami megkönnyíti a csapdába esett olaj, szennyeződés vagy faggyú eltávolítását. Akár a mitesszereket távolítjuk el, akár csak mélyebb tisztítást szeretnénk elérni, az arcgőzölés jó megoldás.

2. Puhítja és hidratálja a bőrt

A gőz alapvetően nem más, mint forró vízgőz, amely megnyugtatja és hidratálja az arcbőrt, ráadásul elősegíti az egészséges olajtermelést, hogy megakadályozza a bőr kiszáradását.

3. Megakadályozza a kellemetlen kiütéseket

Bár nem lehet az egyetlen megoldás a pattanásos problémákra, az arcgőzölés egyszerű és hatékony kezelés lehet azok ellen. Az elhalt bőr, az olaj és a szennyeződések megrekedhetnek a bőrben, lehetővé téve így a pattanásokat okozó baktériumok elszaporodását.

A pórusok megnyitásával sokkal könnyebben megszabadulhatunk a szennyeződésektől és megállíthatjuk a pattanásokat.

4. Előkészíti a bőrt a rutinra

N\u0151 arc\u00e1t t\u00f6r\u00f6lk\u00f6z\u0151vel massz\u00edrozz\u00e1k

Fotó: Shutterstock

Ha már pénzt költünk a bőrápolásra, akkor a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni belőle. Az arcgőzölés szuper első lépés a hatékony rutinhoz, mivel a nyitott pórusok és a hidratált bőr sokkal jobban felszívja a termékeket, így egyetlen gyors lépéssel maximalizálhatjuk a drága tisztítószerek, maszkok és krémek előnyeit.

5. Hosszú távú lendületet ad neked

Az arcgőzölés fokozza az arc vérkeringését, ez pedig rengeteg szépségfokozó előnnyel jár. Gondoljunk csak a futás vagy edzés utáni ragyogásra, ha a vér megpezsdült: a jobb keringés azt jelezheti, hogy a bőr több oxigénhez jut, ami elősegítheti a kollagén és az elasztin termelődését.

Rengeteg különböző módja van az arc otthoni gőzölésének, az alábbi három leggyakoribb módszer a következő:

1. Forró víz használata egy tálban vagy a mosdókagylóban

A legegyszerűbb és legkönnyebben hozzáférhető módszer, de egyben a legkevésbé hatékony is. Ehhez forraljunk fel néhány csésze vizet az általunk választott gyógynövényekkel vagy olajokkal. Amikor a víz kellően forró, tartsuk az arcunkat hat centivel a víz fölé, és gőzöljük azt öt-tíz percig, szükség szerint szüneteket tartva.

2. Meleg törülközők használata

A legnagyobb probléma a meleg törülközők használatával az, hogy véletlenül túlmelegíthetjük az arcunkat, ami károsíthatja a bőrt, ha nem vigyázunk.

Forraljunk vizet gyógynövényekkel vagy olajokkal, majd áztassunk bele egy törölközőt (elég nagyot ahhoz, hogy befedje az egész arcot). Csavarjuk ki a törölközőt, hogy nedves, de ne csuromvizes legyen, és hanyatt fekve tegyük az arcunkra, kb. 5 percig rajta hagyva azt.

3. Arcgőzölő

Az arcgőzölőket kifejezetten arra tervezték, hogy a megfelelő mennyiségű gőzt a megfelelő ideig adagolják. Ez megakadályozza a túl- vagy alulgőzölést, így maximalizálva az előnyöket és minimalizálva a kockázatot.

Állítsuk be az arcgőzölőt a használati utasítás szerint. Várjunk néhány percet, amíg felmelegszik, majd helyezzük azt egy közeli asztalra, és az arcunkat helyezzük néhány centivel fölé. Tartsunk néha szüneteket.

Bármelyik módszert is alkalmazzuk, a gőzölés előtt alaposan mossuk és tisztítsuk meg az arcunkat. Hetente csak egyszer gőzöljünk, alkalmanként maximum 10 percig. Ha ennél hosszabb ideig tesszük, azzal károsíthatjuk a bőrünket.

Érdemes bőrgyógyásszal is konzultálni, ha bőrproblémáink vannak, például súlyos pattanások, ekcéma vagy rosacea.

(Marie Claire AU)

Nyitókép: Shutterstock