Női kliensen arckezelést végző kezek

Ezeket a bőrápolási trendeket akarjuk majd kipróbálni 2024-ben

Manapság a szépségápolási rutinjaink jóval többről szólnak, mint egyszerű tisztításról és hidratálásról, az öngondoskodás fontos részét képezik. Nem meglepő, hogy az új év kezdetével új bőrápolási trendek jelennek. Cikkünkben ezeket gyűjtöttük össze.

1. Exoszómák

A sejt belsejében lévő apró, folyadékkal teli zsákokként leírt exoszómák fehérjéket, lipideket és genomi DNS-t tartalmaznak, és általában növényi őssejtekből származnak. A legnagyobb bőrápolási trendnek ígérkező, a bőrre felkent exoszómák fokozzák a sejtek közötti kommunikációt, arra ösztönözve az idősebb sejteket, hogy „fiatalabban” viselkedjenek.

Egy tanulmány szerint az exoszómák majdnem 75%-kal erősebbek, mint a kollagéntermelés és a sejtforgalom javításáért felelős retinol. esztétikai orvos elmondása szerint kimutatták, hogy az exoszómák kulcsszerepet játszanak az öregedés során fellépő gyulladások csökkentésében és a bőr regenerálódásának ösztönzésében, hogy az arcbőr ragyogóbbá váljon.

„Ahogy öregszünk, a keringő exoszómák koncentrációja csökken – így ezek pótlása exoszóma-alapú bőrápolóval a leghatékonyabb megoldás.”

Debbie Thomas lézer- és bőrszakértő szerint az exoszómákat a bőrfelületre való felvitel után a nano-needling nevű eljárás segítségével, tűszúrásokkal kell a mélyebb rétegekbe vezetni őket. Ennek fényesebb, simább bőr lesz az eredménye, valamint a gyulladások, például a rosacea vagy a pattanások csökkenése.

„A bőr jobban érzi magát, mivel hatékonyabban tartja meg a nedvességet, valamint erősebb és egészségesebb lesz. Összességében, mivel a kezelés a saját természetes folyamataidat stimulálja, 3-6 hétbe telik, mire az első kezelés után eredményeket kezdesz el látni.”

2. Okos testápolás

Bőrünk 98%-a a nyakunk alatt található, így elengedhetetlen, hogy ne csak az arcunkra koncentráljunk a bőrápolás során. 2024-ben a testápolás kerül a középpontba, ahol hasonló hatóanyagokkal találkozhatunk, mint az arcápolás során.

Olyan összetevőkre számítsunk tehát a testápolásban, mint a retinol, a hialuronsav, valamint az AHA-és BHA-savak.

Stresszes elme, stresszes bőr

Clare Varga, a WGSN globális trend-előrejelző cég szépségipari igazgatója szerint bőrünket egyre inkább belső érzéseink külső megnyilvánulásának tekintjük majd.

„A bőr egészségének folyamatos holisztikus megközelítése sokkal inkább elkezdi majd magában foglalni a elme-bőr kapcsolatot, mint valaha, ahogy belépünk az érzelmi szépség új korszakába”

Gyakorlati szinten ez azt jelenti, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a stresszes bőrrel kapcsolatos kezelések, és az olyan gyakorlatok, mint a különböző bőrbetegségek, illetve a pszichés és társas működés közti összetett kapcsolatokkal foglalkozó pszichodermatológia, egyre nagyobb teret nyernek.

Mesterséges intelligencia a kezelésekben

A szépségiparban is megjelent a mesterséges intelligencia (AI). A virtuális sminkpróbákon túlmutató Renude az első olyan platform, amely a maga nemében elsőként kombinálja az átfogó bőrelemzést a több márkára kiterjedő termékajánlásokkal. Pontosan azonosít számos gyakori bőrproblémát, értékeli a bőr általános súlyosságát, és személyre szabott bőrápolási rutint állít össze.

(Glamour)

Nyitókép: Shutterstock