nyár, borotválkozás, strand, szőrtelenítés

5 egyszerű borotválkozási tipp, hogy túléld a nyarat!

Lassan elérkezünk a várva várt nyárhoz, de amennyire jól esnek a nyugodt strandolások és a hideg koktélok, talán annyival kevésbé szerethetők a jó idővel járó macerák. Az egyik legtöbb időt felemésztő feladat a borotválkozás. De vajon meg lehet-e ezt a folyamot úszni egyszerűbben, mint ahogy azt már megszoktuk? Igen! Adunk is gyorsan 5 tippet!


Lábak, hónalj, karok, bikinivonal: szőrtelenítés tekintetében ezen testrészek legalább egyikével a nők nagyobb része megküzd a nyári hónapok alatt.

Bár sokáig tart, és néha sérüléseket is eredményez, a borotválkozásnak nem feltétlen kell bonyolultnak lennie. A következő tippeket bátran használja bárki, aki sima bőrt szeretne a következő hónapokban!

1. Ne szégyellj férfi borotvát használni!

A férfiaknak szánt borotvák gyakran sokkal jobb munkát végeznek, mint rózsaszín társaik. Mivel a férfiak többnyire az arcszőrzetüket borotválják, a számukra fejlesztett eszközök pengéi közelebb vannak egymáshoz, így egyszerre hatékonyabbak és biztonságosabbak is. Mindemellett egyszerűbb is őket használni, mivel eredetileg úgy vannak tervezve, hogy az arc minden szegletében le tudják szedni a szőrszálakat, így a boka vagy a térd elérése sem lehet akadály számukra.

borotv\u00e1lkoz\u00e1s, sz\u0151rtelen\u00edt\u00e9s, borotva

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock.


2. Bőrradír, bőrradír és bőrradír!

A bőrradírozás segíti a bőrt megszabadulni az elhalt sejtektől, ami megkönnyíti a borotva pengéi számára a munkát, így elsősorban borotválkozás előtt érdemes leradírozni bőrünket, utána ugyanis sok termék irritálhatja, égetheti a bőrt. Ugyanakkor pár nappal a borotválkozás után szintén jót tesz a bőrünknek ha leradírozzuk, ugyanis az elhalt hámsejtek eltávolításával megelőzhető a szőrbenövés kellemetlen jelensége

Ez is érdekelhet: Így borotváld a bikinid területét a sima bőrért

3. Figyelj az irányokra!

Ahelyett, hogy rögtön a szőr növésével ellentétes irányban kezdenél a feladathoz, próbáld először fentről lefele, vagy vízszintesen, egyik oldalról a másik oldal felé végighúzni a borotvát. Ezt követően persze át lehet váltani a szokásos, „lentről fel”-módszerre, de azzal, hogy először másfajta irányból kezded el a borotválkozást, sok esetben kikerülhető a borotválkozást követő égető érzés.

4. Hidratálás, utókezelés!

Borotválkozást követően bőröd meghálálja, ha a radírozás és a víz által ellopott nedvességet visszajuttatod hozzá. Lehetőség szerint minden adaléktól, illatanyagtól mentes hidratálót válassz, hogy véletlen se irritálja a frissen szőrtelenített bőrt. Ha esetleg mégis égető érzést éreznél közvetlen borotválkozás után, hidratálás előtt kend be bőröd egy kis teafaolajjal, aminek antiszeptikus, azaz baktérium pusztító, fertőtlenítő hatása megnyugtatja az irritált területeket.

borotv\u00e1lkoz\u00e1s, borotva, sz\u0151rtelen\u00edt\u00e9s

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock.

5. Tárolás, tisztítás!

A fürdőszobákban tapasztalható párás levegő nem tesz jót a borotvapengéknek, így javasolt őket valamilyen elzárt tasakban, dobozban tárolni, hogy ezzel is megóvd bőröd. Emellett persze érdemes kellő figyelmet fordítani a pengék tisztaságára: próbáld meg vízzel eltávolítani a benne maradt szőrszálakat, és ügyelni arra, hogy ne maradjanak nedvesek, ugyanis ilyen esetben akár el is rozsdásodhatnak. Használat után egy papírtörlővel vagy törölközővel töröld át a pengéket, de az extra tisztaság érdekében akár alkoholos fertőtlenítést is végezhetsz rajtuk.

Tetszhet neked: Így szabadulj meg a szőrbenövésektől

Forrás: Theeverygirl