Pekándiós-csokoládés muffin tányéron

Őrjítően finom csokis-pekándiós muffin az ősz utolsó hónapjára

Az alábbi csokis-pekándiós muffin lágy, krémes és nehéz megállni, hogy ne együnk belőle többet.


Hozzávalók (12 muffinhoz)

A muffinhoz:

  • 180 g általános liszt
  • 200 g kristálycukor
  • 50 g holland kakaópor
  • 1 1/4 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál kóser só
  • 1,5 dl repce- vagy növényi olaj
  • 1,3 dl teljes tej, szobahőmérsékleten
  • 1 nagy tojás plusz 1 tojássárgája, szobahőmérsékleten
  • 1 teáskanál tiszta vaníliakivonat
  • 8 cl forró víz

A csokoládé-pekándió töltelékhez:

  • 67 g világos barna cukor
  • 6 cl könnyű kukoricaszirup
  • 3 evőkanál sótlan vaj
  • 1/2 teáskanál kóser só
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 100 g apróra vágott pirított pekándió, plusz még több a tetejéhez
  • 1 evőkanál bourbon (opcionális) vagy 1/2 teáskanál tiszta vaníliakivonat
  • 42 g keserédes csokoládé, apróra vágva

A krémsajt mázhoz:

  • 225 g krémsajt, szobahőmérsékleten
  • 115 g sótlan vaj, szobahőmérsékleten
  • Csipetnyi kóser só
  • 700 g porcukor
  • 1 1/2 teáskanál tiszta vaníliakivonat

Elkészítés

Muffinokra ker\u00fcl\u0151 hab

Fotó: Shutterstock

1. lépés: Melegítsük fel a sütőt 175°C-ra, és béleljük ki a muffinformát sütőpapírral.

2. lépés: Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a kristálycukrot, a kakaóport, a sütőport és a sót. Egy másik, közepes méretű tálban keverjük össze az olajat, a tejet, a tojást, a tojássárgáját és a vaníliát.

3. lépés: Készítsünk egy mélyedést a száraz hozzávalókban, és fokozatosan adjuk hozzá a nedves hozzávalókat a tálhoz, habverővel összekeverve, amíg a tészta sűrű lesz. Adjuk hozzá a forró vizet, és óvatosan keverjük addig, amíg a tészta összeáll és sima lesz.

4. Osszuk el a tésztát az előkészített serpenyőben, és töltsük meg minden egyes csészét körülbelül kétharmadig. Süssük addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán nem jön ki, 20-23 percig. Hagyjuk kihűlni.

5. lépés:Amíg a sütemények sülnek, készítsük el a tölteléket: egy kis serpenyőben, közepes fokozaton melegítsük fel a barna cukrot, a kukoricaszirupot, a vajat és a sót közepes fokozaton, amíg megolvad. Egy kis tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt 2 teáskanál vízzel, majd adjuk hozzá a keveréket a lábashoz, és forraljuk fel. Pároljuk 2 percig, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele a pekándiót, a bourbont és a csokoládét. Felhasználás előtt 10-15 percig hagyjuk hűlni.

6. lépés: Készítsük el a cukormázat: elektromos keverővel verjük simára a krémsajtot, a vajat és egy nagy csipet sót egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a porcukrot, egyszerre 1 csészével, és minden egyes hozzáadás után keverjük össze jól. Keverjük bele a vaníliát, majd a krémsajtos mázat tegyük át egy habzsákba.

7. Állítsuk össze a süteményeket: az alját érintetlenül hagyva véssük ki minden egyes süteményen egy kis üreget, és töltsük meg őket kb. 1 evőkanál csokoládé-pekándió töltelékkel. Tegyünk a tetejére krémsajtmázat, és szórjuk meg apróra vágott pekándióval.

(Good Housekeeping)

Nyitókép: