Aperol Spritz koktél sárga háttéren

Ez az ital jó alternatívája a cukros és alkoholos üdítőknek

Ha kerülöd az alkoholt és a cukrot, ez a mocktail neked való.

Ha egy frissítő, alkoholmentes nyári fröccsöt keresünk, az alábbi, házi készítésű narancs- és gyömbérfröccs a legjobb választás – és még cukor sincs benne.

Hozzávalók (1 személyre, 2 dl)

  • 1 nagy darab gyömbér (kb. 100 g)
  • 2 nagy, kezeletlen vagy bio narancs
  • 400 g cukor
  • Sok jég

Díszítés (opcionális)

  • Szóda
  • Friss menta- vagy bazsalikomlevelek
  • Rozmaringszárak

Elkészítés

1. Mossuk meg a gyömbért és a narancsot, majd vágjuk a gyömbért vékony szeletekre és tegyük egy edénybe. Hámozzuk meg a narancsokat, igyekezzünk csak a narancs részét eltávolítani, a maghéjat (fehér részt) nem.

2. A narancsok levét facsarjuk egy mérőedénybe. Ha a lé kevesebb, mint 4 dl, töltsük fel vízzel, hogy elérje ezt a mennyiséget.

3. Adjuk hozzá a levet, a héjat és a cukrot a gyömbért tartalmazó főzőedényhez, és időnként megkeverve forraljuk fel. Ha a cukorszirup felforrt, óvatosan főzzük körülbelül egy órán át, vagy amíg a felére nem csökkentjük a mennyiséget, és sűrű szirupot kapunk. A gyömbérnek és a narancshéjnak puhának és kissé áttetszőnek kell lennie. Távolítsuk el a héjat és a gyömbért, és használjuk fel a díszítéshez vagy az édességhez.

4. A kandírozott gyömbér és narancshéj elkészítéséhez: Vegyük ki a gyömbért és a narancshéjat a cukorszirupból, és tegyük egy tepsibe egy sütőlapra. Süssük 100 °C-on egy órán át, majd kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a sütőben néhány órán át. A kandírozott héj légmentesen záródó edényben egy hónapig eltartható.

5. A felszolgáláshoz keverjük össze a szirupot a szódával a kívánt édességig. Tegyünk a tetejére bőséges jeget, narancsszeleteket és egy-egy szál mentát, bazsalikomot vagy rozmaringot.