Utolsó pillanatos karácsonyi süti: borsmentás pálmalevél
Hozzávalók
- 1 lap leveles tészta, hűtőszekrényben felolvasztva
- 200 g kristálycukor
- 350 g étcsokoládé
- 168 borsmenta cukorka, zúzott
Elkészítés
Tészta:
1. Terítsük ki a leveles tésztalapot a munkaterületünkre.
2. Spricceljünk vizet a felületére, majd szórjunk rá 100 g kristálycukrot.
3. Hajtsuk a lap mindkét oldalát háromszor a közepe felé.
4. A tészta egyik oldalát spricceljük be vízzel, majd szórjunk rá kristálycukrot.
5. Hajtogassuk össze, és 30 percig hűtsük.
Fotó: Pinterest
6. A tésztát vágjuk kb. 1,5 centis szeletekre, és mindegyiket szórjuk meg kristálycukorral.
7. Helyezzük a szeleteket egy szilikonszőnyeggel bélelt tálcára.
8. Süssük 205 °C-on 8-10 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
9. Fordítsunk meg minden sütit, és tegyük vissza a sütőbe 2 percre.
10. Hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten.
Dekoráció
1. Olvasszuk fel a csokoládé bevonatot rövid idő alatt, mikrohullámú sütőben, egy dupla fenekű serpenyőben.
2. Mártsuk minden süti egyik oldalát ferdén a csokoládéba, és helyezzük egy papírral bélelt tálcára.
3. A mártott oldalt szórjuk meg zúzott borsmenta cukorkával.
4. Hűtsük 10 percig, hogy a csokoládé megdermedjen, és szobahőmérsékleten tároljuk.
Nyitókép: Pinterest