Karácsonyi borsmentás pálmalevél sütemények

Utolsó pillanatos karácsonyi süti: borsmentás pálmalevél

Ezt az ünnepi sütit nagyon könnyű elkészíteni. A recept előre elkészített leveles tésztát igényel ahelyett, hogy a semmiből kellene elkészítenünk, így több idő marad az ajándékok becsomagolására is, ha véletlenül az utolsó pillanatra hagytuk azt.

Hozzávalók

  • 1 lap leveles tészta, hűtőszekrényben felolvasztva
  • 200 g kristálycukor
  • 350 g étcsokoládé
  • 168 borsmenta cukorka, zúzott

Elkészítés

Tészta:

1. Terítsük ki a leveles tésztalapot a munkaterületünkre.

2. Spricceljünk vizet a felületére, majd szórjunk rá 100 g kristálycukrot.

3. Hajtsuk a lap mindkét oldalát háromszor a közepe felé.

4. A tészta egyik oldalát spricceljük be vízzel, majd szórjunk rá kristálycukrot.

5. Hajtogassuk össze, és 30 percig hűtsük.

Cukros p\u00e1lmalev\u00e9l s\u00fctik k\u00e9k h\u00e1tt\u00e9ren

Fotó: Pinterest

6. A tésztát vágjuk kb. 1,5 centis szeletekre, és mindegyiket szórjuk meg kristálycukorral.

7. Helyezzük a szeleteket egy szilikonszőnyeggel bélelt tálcára.

8. Süssük 205 °C-on 8-10 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

9. Fordítsunk meg minden sütit, és tegyük vissza a sütőbe 2 percre.

10. Hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten.

Dekoráció

1. Olvasszuk fel a csokoládé bevonatot rövid idő alatt, mikrohullámú sütőben, egy dupla fenekű serpenyőben.

2. Mártsuk minden süti egyik oldalát ferdén a csokoládéba, és helyezzük egy papírral bélelt tálcára.

3. A mártott oldalt szórjuk meg zúzott borsmenta cukorkával.

4. Hűtsük 10 percig, hogy a csokoládé megdermedjen, és szobahőmérsékleten tároljuk.

(Mentalfloss)

Nyitókép: Pinterest