Indítsuk az ünnepi szezont egy mennyei mézeskalácsos tortával
A melengető fűszerekkel, például gyömbérrel és fahéjjal teli mézeskalácsos torta recept tökéletes hangulatkeltő desszert az ünnepekre.
Hozzávalók
- ½ evőkanál hűtött, sótlan vaj plusz 4 evőkanál olvasztott vaj, elosztva
- 280 g sötét melasz
- 1,2 dll forró víz
- 27 dkg általános liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 ½ teáskanál őrölt gyömbér
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- ½ teáskanál só
- 50 g sötétbarna cukor
- tejszínhab díszítéshez (opcionális)
Elkészítés
1. lépés: Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Kenjünk ki egy négyzet alakú tepsit ½ evőkanál vajjal.
2. lépés: Öntsük a melaszt egy közepes tálba, és adjunk hozzá forró vizet, majd a lisztet, a szódabikarbónát, a gyömbért, a fahéjat és a sót, és keverjük össze. Ha kész, adjuk hozzá a maradék 4 evőkanál olvasztott vajat és a barna cukrot és elektromos keverővel vagy kézzel jól verjük fel, kb. 3-4 percig.
3. lépés: Öntsük a tésztát az előkészített formába, és süssük addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz, kb. 35 percig. Vágjuk fel 9 négyzetre, és tálaljuk tejszínhabbal megpakolva.
A süteményt légmentesen záródó edényben 5-7 napig hűtőben tároljuk.
Fotó: Shutterstock
Nyitókép: Shutterstock
From Your Site Articles
- Mitől lesz igazán ütős a karácsonyi brunch? Gyönyörű és finom kellékeket gyűjtöttünk ›
- A legtrendibb karácsonyi előétel: hidegtálkoszorú ›
- Karácsonyi menü: a tökéletes pulyka receptje egy Michelin-csillagos séftől ›
- Furgonos Jézuska, kialvatlanság és csöpögős boldogság – egy hús-vér budapesti nő vicces karácsonyi kalandjai ›
- Elkészítenéd a világ legegyszerűbb mézeskalácsát? Íme, a recept ›
- Mi történik a testtel a mindennapos édesség evés esetén? - IN ›