Mézeskalács torta tejszínhabbal

Indítsuk az ünnepi szezont egy mennyei mézeskalácsos tortával

A melengető fűszerekkel, például gyömbérrel és fahéjjal teli mézeskalácsos torta recept tökéletes hangulatkeltő desszert az ünnepekre.

Hozzávalók

  • ½ evőkanál hűtött, sótlan vaj plusz 4 evőkanál olvasztott vaj, elosztva
  • 280 g sötét melasz
  • 1,2 dll forró víz
  • 27 dkg általános liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 ½ teáskanál őrölt gyömbér
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál só
  • 50 g sötétbarna cukor
  • tejszínhab díszítéshez (opcionális)

Elkészítés

1. lépés: Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Kenjünk ki egy négyzet alakú tepsit ½ evőkanál vajjal.

2. lépés: Öntsük a melaszt egy közepes tálba, és adjunk hozzá forró vizet, majd a lisztet, a szódabikarbónát, a gyömbért, a fahéjat és a sót, és keverjük össze. Ha kész, adjuk hozzá a maradék 4 evőkanál olvasztott vajat és a barna cukrot és elektromos keverővel vagy kézzel jól verjük fel, kb. 3-4 percig.

3. lépés: Öntsük a tésztát az előkészített formába, és süssük addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz, kb. 35 percig. Vágjuk fel 9 négyzetre, és tálaljuk tejszínhabbal megpakolva.

A süteményt légmentesen záródó edényben 5-7 napig hűtőben tároljuk.

Nyitókép: Shutterstock