A nyári szezonra készülve érdemes megtanulni egy jó Piña Colada receptet
A koktélszakértők körében nagyon rossz hírnévre tett szert ez az ital, miután több évtizeden keresztül vele reklámoztak minden tengerparti szórakozóhelyet vagy bárt. Pedig talán ennek az alkoholnak tekint vissza legrégebbre a története, egészen az 1950-es évekig. Azóta szerencsére a pultosok megkaparintották az eredeti receptet és jobban elkezdtek törekedni az arányok és a helyes mértékek betartására.
Honnan származik és ki találta fel?
1952-ben Ramon Marrero Perez, a Puerto Ricó-i Viejo San Juanban található Caribe Hilton pultosa keverte először. Egyes pletykák szerint a kreálmány csupán egy reklámfogás volt a kókuszszirup népszerűsítésére, a végeredmény viszont ennek ellenére eljutott minden vízpartra és hajóra szerte a világon.
1970-től rosszabb minőségben kezdték keverni ormótlanul nagy poharakba, a hozzávalók minőségére pedig egyáltalán nem figyeltek annyira, mint kezdetekben. A fellendülésre egészen mostanáig kellett várni, hiszen a Piña Colada végre újra reneszánszát éli. Szerencsére nem kell kocsmába menni, hogy megízlelhessük az italt, hiszen otthon is egyszerűen összedobható.
Mindenekelőtt vessünk egy pillantást a hozzávalókra!
- 60 ml világos rum;
- 45 ml kókuszszirup;
- 45 ml ananászlé;
- 45 ml egy frissen facsart limenak a levéből.
Az összetevők felsorakoztatása után nincs is más dolgunk, mint hogy egy jéggel teli shakerbe összeöntsük őket, majd nagyjából 20-30 másodperc keverés után kiöntsük egy hűtött, jégkockákkal megpakolt Hurricane pohárba. A tálalást ananászlevéllel és apró szeletekkel lehet a legdizájnosabban díszíteni.
Egészségetekre!
Nyitókép: Instagram/boathouseportobello
Forrás: Liquor.com