3 szuper módszer, hogy a legegyszerűbb salátát is feldobjuk
1. Bele a ropogtatnivalókkal
Ha diófélékből, például pirított mogyoróból, kesudiófélékből, dióból és mandulából származó ropogós textúrákat adunk hozzá, máris feldobjuk vele a saláta ízét. A dióallergiában szenvedőknek a pörkölt tökmag vagy pirított szezámmag. jó alternatíva lehet.
Egy másik jó alternatíva, ha ropogós zöldségekkel turbózzuk fel a salátát, például reszelt káposztával vagy apróra vágott vagy szeletelt zellerrel. Végül pedig nem hagyható ki a kruton, természetesen, ha ropogásról van szó. A Caesar saláták elmaradhatatlan hozzávalója nem hiányozhat semmilyen salátából, ha egy kis extrára vágynánk, ráadásul különböző ízekben is megtalálhatók már, a hagyományostól a fokhagymáson át a kéksajttal fűszerezettig.
2. Még több ropogtatás, más hozzávalókkal
Az alábbi összetevők vékonyabb textúrájúak, és könnyen összetörnek a fent említettekhez képest. A magok és kruton után még megpróbálkozhatunk a torillával és a chips-szel, amiket kis darabokra összetörve szórjunk a salátába. További remek ropogós elemek még az alma (vékonyra szeletelve vagy lereszelve), a rántott okra csíkok, a sült hagyma vagy mogyoróhagyma, a sült quinoa és a wokban sült ropogós rizs.
3. Krémes összetevők
A különböző típusú lágy sajtok, például a friss mozzarella, a puha burrata, a kecskesajt és a feta extra textúrát és ízt biztosítanak még a legunalmasabb salátának is. Persze, a sajtokat is elkészíthetjük ropogósra, ebben az esetben érdemes megpirítani őket. Ügyeljünk arra, hogy olyan sajtot válasszunk, amely nem olvad meg sütés közben, például haloumi sajtot. Tejmentes ropogós-krémes saláta kiegészítőként próbáljuk ki az avokádót vagy a serpenyőben sült tofut,
Nyitókép: Shutterstock