Arcát krémező, a krémet a szeme elé tartó, mosolygó nő

Ezért érdemes a nappali mellett éjszakai krémet is használnod

A legjobb éjszakai krémek nem csak érett bőrre valók, a közhiedelemmel ellentétben szinte minden bőrtípus számára hasznos a mélyen tápláló éjszakai hidratáló krémek következetes használata.

Nem kell megvárnunk egy bizonyos életkort ahhoz, hogy az éjszakai krémet elkezdjük bevezetni a bőrápolási rutinunkba. Ezek ugyanis ugyanolyan fontos szerepet kell töltenek be a szépségápolásban, mint a tisztítók vagy a nappali hidratáló krémek.

Minden készítményt szakértelemmel hoztak létre, hogy számos bőrápolási problémával foglalkozzon, és extra hidratáló, dúsító, ragyogó vagy nyugtató hatást biztosítson bőrünknek az éjszaka során. A hideg időjárás kifejezetten nem tesz jót a bőrünknek, így az éjszakai ápolás elég jól jön, hogy csillapítsa az irritációt és a szárazságot.

Miben különbözik egy éjszakai krém a nappali hidratáló krémtől?

A szakértők szerint nagy különbség van a nappali és éjszakai krémek között. Éjszaka tetőzik a bőrünk természetes javításának és megújulásának sebessége, így a megfelelő éjszakai krém sokkal fontosabb, amely elősegíti ezt a folyamatot.

Még ha rendszeresen és alaposan is használjuk is a tisztítókat, tonereket, fényvédőket, C-vitaminos és egyén szérumokat, de még nem építettünk be egy minőségi éjszakai krémet a bőrápolási rutinunkba, akkor a többi termék sem tudja maximálisan kifejteni a hatását.

Minden krém hidratálást és nedvességet biztosít. A nappali hidratáló krémek azonban általában a külső agresszorok, például a szabad gyökök, a környezetszennyező anyagok és a káros UV sugárzás okozta károk minimalizálására összpontosítanak, míg az éjszakai verziók általában gazdagabb és hatásosabb formulákkal készülnek, amelyek a bőr barrierjének helyreállítására, valamint a kollagén- és sejttermelés serkentésére összpontosítanak, reggelre dús és egyenletes arcbőrt eredményezve.

Bőrünk sosem alszik, hanem éjjel-nappal dolgozik, és különböző üzemmódokba kapcsol. Napközben stresszes lesz, és nem tud optimális szinten működni, így természetes barrierje gyengül, és veszít a létfontosságú nedvességből.

Éjszaka azonban a bőr regenerálódó és befogadó üzemmódba vált, helyreáll a napi aktivitásból, és sokkal érzékenyebb a táplálásra és az aktív összetevőkre. A bőrsejtek ekkor dolgoznak a leghatékonyabb szinten, hogy javítsanak, regenerálódjanak és stresszmentesítsenek, felkészülve arra, hogy másnap a lehető legjobban működjenek.

Hogyan válasszuk ki a bőrtípusunknak legjobban megfelelő éjszakai krémet?

Ha a fiatalság fokozása a cél, akkor a retinollal feltöltött formulát érdemes használni, ha pedig a hidratálás és az egyenletes bőrtónus a legfontosabb, akkor a hialuronsavat, E-vitamint és szkvalánt tartalmazó verziót válasszuk.

Nyugtatás esetén ceramidokat, peptideket és/vagy niacinamidot tartalmazó forumulát érdemes választani, amelyek mind kiválóan alkalmasak érzékeny bőrre, rosaceára és ekcémára.

Sok zsírosabb bőrtípusra és pattanásokra hajlamos személy nem használ éjszakai krémet, mert azt gondolja, hogy az extra hidratáló és tápláló réteg eltömődött pórusokat és pattanásokat okoz. A megfelelő formula azonban segíthet a pattanások kezelésében, erősítheti a bőrt és szabályozhatja az olajtermelést. Számukra a savalapú éjszakai krémek ajánlottak AHA és BHA hatóanyagokkal, például szalicilsavval, amelyek a bőr zsírosodását és az elhalt hámsejtek leválasztását szolgálják.