idős pár biciklizik

Hihetetlen: egy új kutatás szerint a jövőben akár 141 évig is élhetünk

Szerinted hány éves egy idős ember: 85, netán 90? Mit szólnál a 141 évhez?


Hihetetlenül hangzik, de amerikai kutatások szerint a jövőben sokkal tovább fogunk élni, mint most – tudatja a BBC.

Dr. David McCarthy, a Georgia Egyetem adjunktusa szerint lehetséges, hogy a férfiak akár 141 évig is élhetnek, a nők pedig minimum 130-ig. Eddig a tudósok úgy gondolták, hogy az emberek leghosszabb lehetséges életkora alig több mint 120 év.

Száz évvel ezelőtt a várható élettartam sokkal rövidebb volt, mint most. De mind az egészségügy, mind az emberek étrendjének javulása folytán, folyamatosan nő az átlagéletkor.

2010-re a legtöbb ember várható átlagos életkora 82 év volt a nők és 78 év a férfiak esetében.

a konyh\u00e1ban t\u00e1ncol\u00f3 id\u0151s p\u00e1r

Fotó: Shutterstock

Egy új amerikai kutatás azt állítja, hogy az orvostudomány fejlődésének és a tápláló élelmiszerek széleskörű hozzáférhetőségének köszönhetően az emberek sokkal idősebb korig is élhetnek a közeljövőben.

Bár a legtöbben annak is örülnénk, ha elérnénk a 100 évet, a valaha élt legidősebb ember több mint 122 éves. Ő nem más, mint a francia Jean Louise Calment, aki a stressz hiányának tulajdonította hosszú életét, és azt vallotta:

Ha nem tudsz tenni ellene semmit, ne aggódj miatta.

Emellett imádta az édességeket, és 119 éves koráig fogyasztotta őket!

De vajon hogy nézne ki a világ, ha mi is 141 évig élnénk? Lehet, hogy a futurisztikus városokban repülő autókkal közlekedünk, és lebegő épületekben lakunk majd. De az is lehet, hogy mindannyian különböző bolygókon élünk, és robotokkal és mesterséges intelligenciával fedezzük fel a csillagokat. Te mit gondolsz?

Nyitókép: Shutterstock