Nő unatkozik a kanapén ülve, a fejét fogja

4 ok, amiért a nőknél elmúlik a szerelem

A szerelem a világ egyik legcsodálatosabb érzése. Azonban annak elmúlása az egyik legfájdalmasabb lehet, ugyanis ilyenkor rádöbbenünk, hogy az a rengeteg idő és energia, amit a kapcsolatba és a szerelembe fektettünk, az hirtelen semmivé lesz. Sajnos mindkét fél kiszerethet a párjából, mi most azt az 4 okot mondjuk el, amiért a nők veszítik el az érdeklődésüket párjuk iránt.


A nők számára a legfontosabb szempont a kapcsolaton belül, a megfelelő kommunikáció. Ha érdeklődsz a napjáról és kíváncsian figyeled azokat az apró részleteket is, amit mások talán nem, akkor melletted minden nap különlegesnek érezheti magát. A kommunikáción kívül azonban vannak még fontos tényezők, lássuk is őket!

Kommunikáció hiánya

Feljebb már említettük, hogy egy nő számára az egyik legfontosabb szempont egy kapcsolatban, az a megfelelő kommunikáció. Ha ez nem működik megfelelően, akkor ez egy oka lehet annak, hogy a nő kiszeret a férfiból.

Egy kapcsolatban létfontosságú, hogy érzelmileg is támogassuk egymást, amihez közös nyelvre van szükség. Ha úgy várod el a párodtól, hogy megértsen téged, hogy közben nem kommunikálsz vele megfelelően, akkor az egy szomorú zsákutcába vezethet titeket.

Intimitás csökkenése

Ha egy nő úgy érzi, hogy a fizikai intimitás csökken, akkor az is egy ok lehet arra, hogy kiszeressen a párjából. Ha az összebújások száma csökken, és a lelki intimitás is elapad, akkor a nő nem érzi magát biztonságban párja mellett. Érzelmileg sebezhetővé válik, így elindul a visszafordíthatatlan folyamat, aminek a vége az, hogy a szerelem a részéről elmúlik.

Tisztelet és a bizalom elvesztése

Ezt nagyon taglalni se szükséges. Mindannyian régóta tudjuk, hogy bizalom és tisztelet nélkül semmilyen, se baráti, se családi, se szerelmi kapcsolatok nem működnek. Ha nem vagytok őszinték egymáshoz, vagy elkezdtek csúnyán, tisztelet nélkül beszélni egymással, az nem vezet máshoz, csakis váláshoz.

Rossz önértékelés

A folyamatos alacsony önértékelés és a rossz önkép is szakításhoz vezethet. Ha nőként igyekszünk minden támogatásunkat megadni párunknak és bíztatni őt, de cserébe csak azt halljuk vissza, hogy bántja és alulértékeli önmagát, az nem csak lelombozó, de frusztráló is lehet. Hiszen miért lennénk azzal a férfival, ha nem azért, mert szeretjük őt minden porcikájával együtt.

Ha pedig ezt a férfi nem hiszi el, az komoly problémákhoz vezet hosszútávon.