Rozé bor

Megvan az év legjobb rozéja

A tavalyi kihagyás után ismét megrendezték az Országos rozé borversenyt Törökszentmiklóson, ahol 284 rozé és siller tétel közül került ki a legjobb.


A 22. Országos rozé borversenyt hagyományosan december 6-án, Miklós napján tartják Törökszentmiklóson. Az italokat összesen nyolc bizottság bírálta, majd az általuk kiválasztott legjobbakat is összehasonlították a testületek vezetői. Ezek közül került ki végül győztesként a Gál Szőlőbirtok és Pincészet Gál 2021-es Rozé bora, írja a vince.hu.

A rendezvény célja a rozék, a sillerek, a gyöngyöző borok, valamint a pezsgők megismertetése, valamint az új borok piacra jutásának elősegítése. Emellett a szervezők arra a sajátos készítési technológiára is szeretnék felhívni a figyelmet, amellyel a rozé és siller borok készülnek.

A kiváló rozé borok megalkotásához az idei időjárás is minden tekintetben megfelelt, jobbnál-jobb rozékat alkottak 2021-ben. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy 79 bor kapott aranyérmet a versenyen.

Jó hír a fogyasztóknak, hogy a rozé borok kínálata egyre jobban bővül. Megjelentek a magasabb alkohol tartalmú, mélyebb színű, testesebb, hosszabb élettartamú, valamint az intenzíven fajtajelleges rozék és sillerek is. Ugyanakkor a kékszőlőből készült fehér borok, az egész könnyed selyem rozék is fantasztikus élményt nyújtottak. Javasoljuk: mihamarább mindenki személyesen tapasztalja ezt meg.