Sangria koktél fehérborral

Ha szereted a sangriát, a nyári változatát is imádni fogod

Így készíthető el a frissítő fehér sangria, az idei nyár legjobb koktélja.


A fehér sangria a klasszikus vörös sangria könnyedebb változata. Sokkal üdítőbb, ráadásul elegánsabb és előre elkészítve még jobb az íze.

Amire mindenképp szükség lesz hozzá:

  • Fehérbor: válasszunk szárazat, nem kell a minőségi borok csúcsának lennie, mivel más hozzávalókkal adjuk a sangriához.
  • Brandy vagy narancslikőr: A sangriában hagyományosan egy fröccsentésnyi brandyt használnak, de kicserélhetjük narancslikőrre is.
  • Narancs: Lehetőleg friss narancs legyen, de ha ez nem megoldható, akkor egy jó minőségű narancslevet válasszunk.
  • Gyümölcsök: A sangriába szeletelt almát, őszibarackot, citromot és lime-ot is tehetünk az íz és az ünnepi megjelenés érdekében.
  • Buborékok a befejezéshez: Töltsük fel a sangriás poharakat hűtött pezsgővel. Alacsonyabb alkoholtartalmú változathoz használjunk citromos-lime-os szódát vagy szódavizet.

Hozzávalók

Friss\u00edt\u0151 ny\u00e1ri feh\u00e9r sangri\u00e1k, feh\u00e9r- \u00e9s v\u00f6r\u00f6sborral, alm\u00e1val, naranccsal \u00e9s pirosbogy\u00f3s gy\u00fcm\u00f6lcs\u00f6kkel

Fotó: Shutterstock

  • 1 közepes narancs
  • 50 g kristálycukor
  • 1 közepes citrom
  • 1 közepes lime
  • 1 közepes méretű, szilárdan érett őszibarack vagy nektarin
  • 1 kis Granny Smith alma
  • 1 (750 milliliteres) üveg fehérbor, például Pinot Grigio vagy Sauvignon Blanc
  • 6 cl brandy vagy narancslikőr
  • 4 nagy eper
  • 1 csokor friss menta
  • 3,5 dl hűtött szódavíz, citromos-lime-os szóda vagy pezsgő

Elkészítés

1. Facsarjuk ki egy közepes narancs levét, és tegyük egy legalább 2 literes kancsóba.

2. Adjuk hozzá a kristálycukrot, és keverjük, amíg nagyrészt feloldódik.

3. Készítsük el a következőket, és mindegyiküket adjuk hozzá a kancsóhoz: vékonyan szeleteljünk fel 1 közepes citromot és 1 közepes lime-ot, dobjuk el a végeiket és távolítsuk el a nagy magokat. Vágjunk félbe, magozzunk ki és vékonyan szeleteljünk fel egy közepes méretű, szilárdan érett őszibarackot vagy nektarint. Magozzunk ki és szeleteljünk fel vékonyan egy kis Granny Smith almát.

4. Öntsük a kancsóba az üveg fehérbort és a brandyt vagy narancslikőrt, majd hűűtsük be legalább 4 órára, de akár 24 órára is.

5. Közvetlenül a tálalás előtt vágjunk félbe, majd szeleteljünk fel négy nagy epret, és szedjük le a leveleket 1 csokor friss mentáról, kb. 15 grammot. Adjuk a már lehűtött sangriához, és keverjük össze.

6. Tálaláskor minden pohárba tegyünk egy kis gyümölcsöt a kancsóból, majd töltsünk minden pohárba 1,2 dl sangriát, és töltsük kb. 6 cl hűtött szódavízzel, citromos-lime-os szódával vagy pezsgővel.

(Kitchn)

Nyitókép: Shutterstock