Étrend-kiegészítők teáskanalakon

3 vitamin, ami akár 500%-kal is növelheti a fogyást

Az ezeket a táplálékkiegészítőket és vitaminokat szedő emberek egyes esetekben képesek voltak fogyni anélkül, hogy más életmódbeli változtatásokat hajtottak volna végre.

Az inulin szedését, a D-vitamin-pótlást és az alacsony zsírtartalmú tej fogyasztását többször is összefüggésbe hozták a fogyással, számol be róla PsyBlog.

Az inulin, a táplálékkiegészítőként kapható természetes rost, amely egy tanulmány szerint megnégyszerezheti a fogyást, természetes módon számos élelmiszerben megtalálható, többek között a póréhagymában, a búzában, a hagymában, a banánban és a spárgában.

Emellett a D-vitamin-kiegészítő szedését többször is összefüggésbe hozták a súlycsökkenéssel a tanulmányok, megállapítva, hogy az azt szedők fogynak fogyókúra vagy egyéb életmódbeli változtatások nélkül.

Továbbá napi három csésze alacsony zsírtartalmú tej fogyasztása a kutatások szerint megduplázhatja a fogyást, melyet, természetesen, a fogyókúra és a testmozgás hozzáadása még inkább fokozhat.

Ezt is olvasd el: Nem mindegy, hogyan szeded a D-vitamint

A vizsgálatban részt vevő elhízott és túlsúlyos nők 8 hét alatt 10 kilót fogytak, amikor a diéta betartása mellett naponta 7 dl alacsony zsírtartalmú tejet ittak.

Gary Frost professzor, a tanulmány társszerzője szerint az eredmények biztatók, mivel azt mutatják, hogy ez a potenciális táplálékkiegészítő, testmozgással kombinálva, segíthet az embereknek gyorsabban elégetni a zsírraktáraikat, csökkenti az étvágyat, és hosszú távon segíthet az egészséges testsúly elérésében.

„Eredményeink azt mutatták, hogy az alacsony zsírtartalmú tej fogyasztása fokozta az energiaszegény diéta kedvező hatását a központi és általános elhízásra, ezért a tejkalciumban gazdag diéta kipróbálható elhízott személyeknél”

– írják a tanulmány szerzői.

A vitaminnal kapcsolatban a 20-40 év közötti elhízott és túlsúlyos nőkön végzett kettős vak klinikai vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a D-vitamin 50 000 NE/w dózissal történő kiegészítése 6 héten keresztül, szignifikánsan csökkentette az átlagos BMI-t [testtömegindex], a testsúlyt, másrészt szignifikánsan növelte a D-vitaminszintet a kontrollcsoporttal összehasonlítva.

Nyitókép: Shutterstock