Szobamérlegen álló női lábak

Mozognunk sem kell, egy ital elvégzi helyettünk a melót, ha fogyni szeretnénk

Testmozgás vagy étrendváltoztatás nélkül is fokozhatja a fogyást.

Az almaecet edzés vagy étrendváltoztatás nélkül is fokozhatja a fogyást, derül ki egy kutatásból.

Az egyik vizsgálatban azok az emberek, akik napi két teáskanálnyi ecetet adtak az étrendjükhöz, anélkül fogytak, hogy más változtatásokat eszközöltek volna az étrendjükben, vagy több testmozgást végeztek volna.

Az ecet hatására a trigliceridek szintje is csökkent, ami a szív jobb egészségét jelzi, számol be róla a PsyBlog.


Az, hogy az ecet almaecet fajtájú-e vagy sem, valószínűleg nem sokat számít. Ahhoz, hogy az ecetet ízletesebbé tegyük, egyszerűen belekeverhetjük egy pohár vízbe vagy bármilyen más italba, hogy enyhítsük a csípős ízt. A másik lehetőség, hogy salátára csepegtetjük, turmixhoz adjuk, vagy más ételek ízesítésére használjuk.

Az ecet további előnyei közé tartozik, hogy csökkentheti a vérnyomást, és segíthet meggátolni a vércukorszint étkezés utáni megugrását.

A vizsgálathoz 175 japán embert osztottak három csoportra. Az egyik csoport kontrollként működött, és a szokásos étrendjüket fogyasztotta, egy másik csoport napi egy teáskanál ecetet, míg egy harmadik csoport napi két teáskanál ecetet adott hozzá.

Az eredmények azt mutatták, hogy 12 hét elteltével azok, az étrendjükhöz napi két teáskanálnyi ecetet hozzáadó csoport tagjai 2-4 kilót fogytak, emellett alacsonyabb volt a trigliceridszintjük is. A másik két csoport nem fogyott jelentős mértékben.

A tanulmány szerzői a következőket állapították meg:

„A jelen tanulmány az első, amely kimutatta, hogy az ecet csökkenti a testsúlyt, a BMI-t és a testzsírtömeget elhízott japán alanyoknál. Továbbá a folyamatos ecetbevitelről kiderült, hogy csökkenti a szérum trigliceridszintet.”

Állatkísérletek korábban megállapították, hogy az ecetsav, az ecet fő összetevője, csökkentheti a testzsírt.

A szerzők az ecet egyéb előnyeiről is írnak:

„Az ecetnek nagyon hosszú története van, amely az i. e. 5000-ben Babilóniába nyúlik vissza.
Megállapítottuk, hogy az ecet fogyasztása csökkenti a vérnyomást, javítja a hiperkoleszterinémiát és gátolja a posztprandiális hiperglikémiát.”