Gyerekeivel süteményt készítő anya

3 könnyű recept, amiket a gyerekeddel együtt készíthetsz el

Az alábbi receptek tökéletes lehetőséget nyújtanak arra, hogy gyermekeinket is bevonjuk a főzésbe, és bizonyos folyamatokat egyedül végezzenek.


1. Citromos és chia magos muffin

Hozzávalók (6 muffin):

  • 100 g sima liszt
  • 80 g kókuszcukor
  • 80 g sótlan vaj
  • ½ citrom + héja
  • 1 evőkanál chia mag
  • ½ evőkanál sütőpor
  • 2 tojás

Eszközök:

  • Fakanál
  • Konyhai mérleg
  • 2 nagy tál
H\u00e1zi chia magos \u00e9s \u00e1fony\u00e1s muffin

Fotó: Shutterstock

Elkészítés:

1. Olvasszuk meg a vajat, és hagyjuk kihűlni a sütő oldalán.

2. Egy külön tálban keverjük össze a tojásokat és a cukrot, amíg a keverék enyhén fehér lesz, és buborékok lesznek a tetején. Ezután öntsük a lisztet a keverékhez, és keverjük össze.

3. Facsarjuk ki a citromot, és adjuk hozzá a héját, majd öntsük az olvasztott vajat a keverékbe.

4. Adjuk hozzá a chia magot és a sütőport a keverékhez, és addig keverjük, amíg az összes hozzávalót össze nem keveredik.

5. Öntsük a keveréket a muffinformába, és 220°C-os sütőben 15 percig süssük.

2. Madeleine sütemény

Klasszikus h\u00e1zi Madeleine porcukorral meghintve

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók (20 madeleine):

  • 120 g sima liszt
  • 120 g kristálycukor
  • 120 g sótlan vaj
  • 3 közepes tojás
  • 1 citrom héja
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál sütőpor

Eszközök:

  • Madeleine forma
  • 2 tál
  • fakanál
  • Reszelő
  • Mérleg

Elkészítés:

1. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sütőport.

2. Törjük fel a tojásokat, és válasszuk szét a sárgáját a fehérjétől. A sárgája a száraz hozzávalókhoz kerül, a fehérje pedig egy külön tálba.

3. A fehérjét villával addig verjük fel, amíg buborékok nem keletkeznek a tetején. Adjuk hozzá a liszt és a sárgák keverékéhez, és keverjük össze.

4. Olvasszuk meg a vajat, és várjuk meg, amíg kihűl, mielőtt a keverékre öntjük.

5. Adjuk hozzá a citromlevet és a citromhéjat, majd keverjük össze.

6. Öntsük a madeleine formákba, és tegyük be a sütőbe 240°C-on 6 percre, majd 180°C-on 8 percre. A madeleine-ek akkor vannak készen, ha a tetejükön egy kis hegyet látunk, és szép aranyszínűek lesznek.

3. Gâteau de Savoie (savoyai tészta)

Hozzávalók:

  • 75 g cukor
  • 3 tojás
  • 50 g liszt
  • 20 g kukoricaliszt
  • 2 csepp vaníliakivonat
  • 60 g cukor

Eszközök:

  • 2 nagy tál
  • fakanál
  • Tortaforma
  • Konyhai mérleg
  • habverő

Elkészítés:

1. Két nagy tálban válasszuk szét a tojásfehérjét és a tojássárgáját.

2. Verjük fel a tojássárgáját addig, amíg sima állagot nem kapunk. Ezután adjuk hozzá a cukrot, és verjük tovább.

3. A tojásfehérjét addig verjük, amíg kemény habbá nem válik, közben adjunk hozzá egy csipet sót.

4. Adjuk hozzá a tojásfehérjét a tojássárgájához úgy, hogy a fehérjét a sárgájába hajtjuk. Ne keverjük össze, és mindig ugyanúgy hajtsuk össze.

5. Adjuk hozzá a vaníliát, valamint a sima és a kukoricalisztet a keverékhez. Hajtogassuk a liszteket a tojásos keverékhez.

(Independent)

Nyitókép: Shutterstock