Apple AirPods Pro és AirPods kék és rózsaszín háttéren

Így tisztítsd meg a fülhallgatód - valószínűleg ideje már

A fülhallgató gyakori használata sok környezeti szennyeződésnek és kosznak, a szépségápolási termékekből származó permetnek és a véletlenül leeső nedvességnek való kitettséggel jár. Szerencsére ez csak egy-két percet vesz igénybe, de nem mindegy, hogyan tisztítjuk meg.


Amire szükség lesz:

 • Mikroszálas kendők
 • vattakorong
 • tiszta, száraz, puha sörtéjű fogkefe

Egy száraz, puha, szöszmentes kendővel óvatosan dörzsöljük le az a fülhallgató külső felületét, majd egy száraz pamutszivaccsal tisztítsuk meg a mikrofon és a hangszóró hálóját.

Futtassuk át a vattapamacsot néhányszor a területen, hogy óvatosan eltávolítsuk az összes szennyeződést. Egy tiszta, száraz, puha sörtéjű fogkefével is óvatosan eltávolíthatók a további szennyeződések.

Hogyan tisztítsuk meg a(z AirPods) töltő tokját?

Használjunk mikroszálas kendőt a tokban lévő szennyeződések és por kitisztítására. Ezt enyhén megnedvesíthetjük izopropil-alkohollal, csak vigyázzunk, hogy ne kerüljön folyadék a töltőportokba.

Airpods Max tisztítása

Amire szükség lesz:

 • mikroszálas kendő
 • folyékony mosószer
 • friss víz
 • Clorox fertőtlenítő kendők, vagy 70 százalékos izopropil-alkohollal vagy 75 százalékos etil-alkohollal készült kendők (opcionális

Ha valamit kiöntöttünk, ami foltot hagyhat vagy kárt tehet az AirPods Max készüléken, óvatosan töröljük át mikroszálas kendővel a készülék felületét, ügyelve arra, hogy ne kerüljön folyadék a hálóba vagy más nyílásokba. Az Apple ezt a módszert javasolja, ha a készüléket szappanok, samponok, kondicionálók, testápolók, parfümök, oldószerek, mosószerek, savak vagy savas ételek, rovarriasztó, naptej, olaj vagy hajfesték érte. Használat előtt hagyjuk teljesen megszáradni.

 1. A gyors fertőtlenítéshez húzzunk végig egy tisztító kendőt az AirPods Max felületén.
 2. Keverjünk össze egy teáskanál folyékony mosószert egy csésze tiszta vízzel, hogy előkészítsük a párnák és a fejpánt mélytisztítását.
 3. Vegyük ki a fülpárnákat az AirPods Max készülékből, tartsuk fejjel lefelé a készüléket, hogy a folyadék ne folyjon be a fejpánt rögzítésébe.
 4. Mártsunk egy szöszmentes ruhát a szappanos vízoldatba, csavarjuk ki egy kicsit, és dörzsöljük át vele a párnákat és a fejpántot egy-egy percig.
 5. Egy friss ruhát nedvesítsünk meg kissé tiszta vízzel, és töröljük át a párnákat és a fejpántot.
 6. Egy száraz ruhával távolítsuk el a felesleges nedvességet.
 7. Hagyjuk az AirPods Max készüléket egy napig száradni, mielőtt újra felhelyeznénk a párnákat és használnánk őket.

Milyen gyakran tisztítsuk a fülhallgatót?

Legalább hetente egyszer tisztítsuk őket. Az AirPods esetében az Apple azt javasolja, hogy tisztítsuk meg őket edzés után, vagy miután a készüléket olyan folyadékok érik, mint az izzadság, szappan, sampon, smink, naptej és krémek, amelyek irritálhatják a bőrünket.

(Purewow)

Nyitókép: Shutterstock