grillezett sajtos szendvics

Ezzel az egyszerű trükkel kívül-belül tökéletes lesz a grillezett sajtos szendvicsed

A grillezett sajtos szendvicsnek több száz változata létezik, a pimento sajtostól kezdve a jalapeños sajtoson át a spenótos-articsókás sajtosig. De semmi sem veri a klasszikus grillezett sajtos szendvicset.


A tökéletes, aranybarna szendvicsről beszélünk, amely kívülről vajas és ropogós, és minden egyes falatjában olvadt, ragacsos sajt van. Rengeteg tesztelésbe került, de végül sikerült megtalálnunk a tökéletes grillezett sajtos szendvics titkát. Készítsd el így, és garantáljuk, hogy ez lesz az új kedvenced!

​Miért fogod szeretni?

A kenyér külseje hihetetlenül ropogós, míg a belseje puha és zsenge. Hét különböző módszer kipróbálása után megtudtuk, hogy a legjobb grillsajtos szendvics elkészítésének titka a vaj és a majonéz kombinációjának használata a kenyéren. A vaj ízesíti, a majonéz pedig egyenletes aranybarnaságot és a finom ropogós külsőt biztosít.

Bolondbiztos módszer. Ami ezt az egyszerű receptet kiemeli, az a bolondbiztos módszer. A majonéz és a vaj kombinációjával, valamint a serpenyő sütés közbeni lefedésével garantáltan tökéletesen aranyló kenyérrel és teljesen megolvadt, ragacsos sajttal a közepén készül a szendvics.

Nagyszerű íz. A recept a megfelelő mennyiségű vajat (bónusz, ha sózott vajat használsz) és egy ízletes sajtot használ.

​A grillezett sajtos szendvics legfontosabb összetevői

Fehér szendvicskenyér: ha klasszikus szendvicsre vágysz, semmi sem jobb, mint néhány szelet kiadós fehér kenyér. Olyan kenyeret válassz, amely puha és zsenge, de elég erős ahhoz, hogy ne essen szét a serpenyőben.

Vaj: sótlan vagy a sózott vaj egyaránt jó választás − használd azt, ami éppen van a hűtőben.

Majonéz: csak egy keveset (egy teáskanálnyit) kenj minden szelet kenyérre, ez ad majd a szendvicsnek finom, ropogós harapást. Ezt a ropogást a vajtól önmagában soha nem fogod megkapni. A majonéz ízétől se félj, nem fogod érezni.

Sajt: válassz a cheddar vagy az amerikai sajt közül. Ha cheddar sajtot használunk, hagyjuk ki az előre felaprítottat (az olyan adalékanyagokat tartalmaz, amelyek nem olvadnak olyan jól). Használjon tömb sajtot, és reszeld le.

​Hogyan készítsd el a grillezett sajtos szendvicset?

grillezett sajtos szendvics \u00e9s paradicsomleves

Fotó: Shutterstock

Reszeld le a sajtot! Ha cheddart használsz, reszeld le a sajtot a reszelő nagy lyukain.

Kenj a kenyérre vajat és majonézt! Kend meg mindkét kenyérszelet egyik oldalát lágyított vajjal, majd kend rá a majonézt.

Állítsd össze a szendvicset! Az egyik szelet kenyér tetejére szeletelt amerikai vagy reszelt cheddart teszünk, majd ráillesztjük a második szelet kenyeret. Ne feled, hogy a vajas oldala maradjon kívül.

Süsd meg a szendvicset! Fedd le, és közepes-alacsony hőfokon süsd, amíg az alja aranyszínű nem lesz. Fordítsd meg, és fedetlenül is süsd, amíg a második oldal is aranyszínű lesz, és a sajt megolvad.

​Változatok

Próbáljon ki más sajtokat! Az amerikai és a cheddar a klasszikus választás, de sok más sajt is létezik, amelyekből igazán nagyszerű grillezett sajtos szendvics készíthető − a gouda, a havarti és a mozzarella is nagyszerű. Akár sajtok kombinációját is használhatod. Csak arra ügyelj, hogy olyan sajtot válassz, amelyik jól olvad.

Lépj túl a fehér kenyéren! A legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartanod, hogy olyan kenyeret használj, amely puha, de szilárd, és elég vékony. De kipróbálhatod a teljes kiőrlésű, a rozs, vagy a burgonyás kenyeret is.

Forrás: Kitchn

Nyitókép: Shutterstock