Nem gondolnád, de a szendvicsed fő kiegészítője jó az egészségednek
Meglepő egészségügyi előnyei vannak a szendvicsek egyik fontos ízesítőjének.
A majonéz sokak nagy kedvence, amely plusz ízt ad a szendvicseknek vagy a salátáknak. Nemcsak finom azonban, hanem fontos tápanyagok is magában rejt, és bár nem is gondolnánk, meglepő egészségügyi előnyei vannak. Ezeket gyűjtöttük össze az alábbiakban.
1. Egészséges hajat eredményez
A majonézben lévő rengeteg Omega 3 és Omega 6 zsírsav miatt sokan úgy gondolják, hogy az erősíti a hajhagymákat. Ha elég bevállalósak vagyunk, hajmaszkként vagy kondicionálóként is kipróbálhatjuk a fénytelen, gyenge haj kezelésére. Rendszeres alkalmazása fényt és egészséget kölcsönözhet a hajnak.
2. Hidratálja a durva, repedezett bőrt
A benne lévő lágyítószerek és zsírok nedvességet adnak a kicserepesedett, érdes bőrnek. A majonéz helyileg alkalmazva segít az elhalt bőr eltávolításában és megnyugtatja a kicserepesedett ajkakat, lábakat és könyököket. A leégett bőr kezelésében is hasznos összetevő, mivel nyugtatja és gyógyítja azt.
3. Egészségesen tartja a szívet
Magas E-vitamin-tartalma miatt a majonéz erősen és egészségesen tartja a szívet, és segít a sztrók kialakulásának megelőzésében. Az Omega - 3-ban gazdag majonéznek jelentős előnyei vannak a szív számára.
4. Egészségesebb köröm
Helyileg alkalmazva a majonéz hatékony kezelést nyújt, hogy fényesek és csillogóak legyenek a körmeink. Kenjük be vele bőségesen a körmeinket, hagyjuk rajtuk 5 percig, majd mossuk le. Garantált lesz az eredmény.
5. Javítja a bőr egészségét
A majonéz fő összetevője a tojás, amely dúsabbá és teltebbé teszi a bőrt. Emellett a majonéz hatékonyan helyreállítja a bőr természetes barrierjét és segít helyreállítani a bőr ragyogását.
Ha száraz a bőrünk, próbáljuk ki, hogy ízesítetlen majonézt kenünk az arcunkra, és 15-20 percig rajta hagyjuk. Ügyeljünk arra, hogy kerüljük el a szem környékét. Masszírozzuk 1-2 percig körkörös mozdulatokkal, mielőtt langyos vízzel lemosnánk.
6. Egészséges vitaminokat és ásványi anyagok szállítása
A majonéz olyan fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, mint az E-vitamin és K-vitamin, a nátrium, a szelén és a kálium. Míg a szelén a gyökkárosodások kijavításában segít, valamint erősíti az immunrendszert és lassítja az öregedési folyamatot, a kálium felgyorsítja az anyagcserét és szabályozza a folyadékegyensúlyt. A nátrium a vérnyomás kiegyenlítésében és a testnedvek szabályozásában segít.
Nyitókép: Shutterstock