Ezzel az egyszerű trükkel kívül-belül tökéletes lesz a grillezett sajtos szendvicsed
A grillezett sajtos szendvicsnek több száz változata létezik, a pimento sajtostól kezdve a jalapeños sajtoson át a spenótos-articsókás sajtosig. De semmi sem veri a klasszikus grillezett sajtos szendvicset.
A tökéletes, aranybarna szendvicsről beszélünk, amely kívülről vajas és ropogós, és minden egyes falatjában olvadt, ragacsos sajt van. Rengeteg tesztelésbe került, de végül sikerült megtalálnunk a tökéletes grillezett sajtos szendvics titkát. Készítsd el így, és garantáljuk, hogy ez lesz az új kedvenced!
Miért fogod szeretni?
A kenyér külseje hihetetlenül ropogós, míg a belseje puha és zsenge. Hét különböző módszer kipróbálása után megtudtuk, hogy a legjobb grillsajtos szendvics elkészítésének titka a vaj és a majonéz kombinációjának használata a kenyéren. A vaj ízesíti, a majonéz pedig egyenletes aranybarnaságot és a finom ropogós külsőt biztosít.
Bolondbiztos módszer. Ami ezt az egyszerű receptet kiemeli, az a bolondbiztos módszer. A majonéz és a vaj kombinációjával, valamint a serpenyő sütés közbeni lefedésével garantáltan tökéletesen aranyló kenyérrel és teljesen megolvadt, ragacsos sajttal a közepén készül a szendvics.
Nagyszerű íz. A recept a megfelelő mennyiségű vajat (bónusz, ha sózott vajat használsz) és egy ízletes sajtot használ.
A grillezett sajtos szendvics legfontosabb összetevői
Fehér szendvicskenyér: ha klasszikus szendvicsre vágysz, semmi sem jobb, mint néhány szelet kiadós fehér kenyér. Olyan kenyeret válassz, amely puha és zsenge, de elég erős ahhoz, hogy ne essen szét a serpenyőben.
Vaj: sótlan vagy a sózott vaj egyaránt jó választás − használd azt, ami éppen van a hűtőben.
Majonéz: csak egy keveset (egy teáskanálnyit) kenj minden szelet kenyérre, ez ad majd a szendvicsnek finom, ropogós harapást. Ezt a ropogást a vajtól önmagában soha nem fogod megkapni. A majonéz ízétől se félj, nem fogod érezni.
Sajt: válassz a cheddar vagy az amerikai sajt közül. Ha cheddar sajtot használunk, hagyjuk ki az előre felaprítottat (az olyan adalékanyagokat tartalmaz, amelyek nem olvadnak olyan jól). Használjon tömb sajtot, és reszeld le.
Hogyan készítsd el a grillezett sajtos szendvicset?
Fotó: Shutterstock
Reszeld le a sajtot! Ha cheddart használsz, reszeld le a sajtot a reszelő nagy lyukain.
Kenj a kenyérre vajat és majonézt! Kend meg mindkét kenyérszelet egyik oldalát lágyított vajjal, majd kend rá a majonézt.
Állítsd össze a szendvicset! Az egyik szelet kenyér tetejére szeletelt amerikai vagy reszelt cheddart teszünk, majd ráillesztjük a második szelet kenyeret. Ne feled, hogy a vajas oldala maradjon kívül.
Süsd meg a szendvicset! Fedd le, és közepes-alacsony hőfokon süsd, amíg az alja aranyszínű nem lesz. Fordítsd meg, és fedetlenül is süsd, amíg a második oldal is aranyszínű lesz, és a sajt megolvad.
Változatok
Próbáljon ki más sajtokat! Az amerikai és a cheddar a klasszikus választás, de sok más sajt is létezik, amelyekből igazán nagyszerű grillezett sajtos szendvics készíthető − a gouda, a havarti és a mozzarella is nagyszerű. Akár sajtok kombinációját is használhatod. Csak arra ügyelj, hogy olyan sajtot válassz, amelyik jól olvad.
Lépj túl a fehér kenyéren! A legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartanod, hogy olyan kenyeret használj, amely puha, de szilárd, és elég vékony. De kipróbálhatod a teljes kiőrlésű, a rozs, vagy a burgonyás kenyeret is.
Forrás: Kitchn
Nyitókép: Shutterstock