Hullámos, szőke hajú, mosolygó nő szürke háttér előtt

Ez a furcsa TikTok-trend segít megszelídíteni a hajszálainkat

A TikTok a szépségápolási tippek egyre bővülő tárházát kínálja, most éppen a rakoncátlan, bekunkorodó fürtöket segít megfékezni.


A New York-i fodrász és TikToker @mattloveshair trükkjéhez mindössze egy fogselyemre van szükség. Ahogy az alábbi videón is látható, Matt fog egy extra hosszú fogselyem darabot, és végighúzza a feje tetején, a fogselyem mindkét végét megfeszítve tartva közben.

A fogselymet gyakran könnyű viasszal vonják be, így könnyebb mozogni a fogak közötti szűk helyeken. Léteznek viasz nélküli fogselymek is, de ahhoz, hogy ez a trükk működjön, a viaszos fajtára van szükség.

Amikor a viaszolt fogselymet végigfuttatjuk a hajunkon, az ugyanúgy kisimítja a göndörödést és a hajszálakat, mint egy olyan hajformázó termék, mint a wax vagy a zselé.

Bár rövid távon úgy tűnik, hogy a fogselyem trükk működik, a legjobb, ha gyors megoldásként használjuk csak, nem pedig tényleges hosszú távú módszerként. Ha épp egy különleges eseményre készülünk, és a fejünk tetején szöszösödik a hajunk, akkor néhány fogselyemszálas menet átmenetileg segíthet.

Ha azonban túl gyakran folyamodunk ehhez a trükkhöz, akkor viasz rakódhat a hajunkra, amitől az fénytelennek és laposnak fog tűnni. Arról nem is beszélve, hogy mivel a fogselymet nagy feszültséggel kell végigcsúsztatnunk a hajunkon, ez törést vagy sérülést okozhat.

Nyitókép: Shutterstock