Egy pohár Kir koktél

Ez a franciák egyik kedvence itala – recepttel!

A Kir koktél a hagyományos pezsgő ünnepélyesebb változata, melyet bátran fel lehet szolgálni Valentin-napon, esküvőn, egy romantikus hétvégén, vagy akár egy csajos délutánon is. Alábbi cikkünkben egy egyszerű receptet írtunk össze az elkészítéséhez.


A Kir egy pezsgő alapú alkoholos ital, melyet gyümölcsös likőrrel ízesítenek és színeznek, hatására pedig egy rózsaszín árnyalatú italt lehet kapni. Ennek a színnek köszönhetően sokkal ünnepélyesebb hatást kelt az ember kezében, mint egy hagyományos pezsgő, így tényleg bármilyen rendezvényre ideális választás.

Kevesen tudják, viszont a Kir már hosszú évtizedek óta a franciák egyik kedvenc itala, nevét pedig 1968-ban kapta, amikor Felix Kir, Dijon akkori polgármestere vendégül látott otthonában néhány méltóságot. A rendezvény alatt a házigazda serényen osztogatta az italt, melyre így villámgyorsan ráragadt a neve a köznyelvben.

Elkészítése nagyon egyszerű, hiszen csak két italt kell összekeverni, a végeredmény viszont csodálatos, és biztos minden vendég elámul majd a rózsaszín pezsgőtől, mely a poharukba kerül.

​Mindenekelőtt vessünk egy pillantást a hozzávalókra!

  • Sima vagy rozépezsgő. A vásárlásnál célszerű szem előtt tartani, hogy a száraz típusoknak köszönhetően nem lesz émelyítően édes a végső ital, így azt ajánlatos választani.
  • Chambord vagy Crème de Cassis. Mindkettő esetében egy bogyós krémlikőrről van szó, melyek édesebbé teszik, megszínezik, valamint egy kis extra alkoholtartalmat adnak a pezsgőnek. Az első opciót málnából, szederből és fekete ribizliből készítik, míg a másik alternatíva esetében erőteljes fekete ribizli íz kapható.

A kevés összetevő felsorakoztatása után nincs is más dolgunk, mint összekeverni őket egy pezsgőspohárba, majd felszolgálni a vendégeinknek. Díszítés gyanánt egy friss málnát ajánlatos a pohárba ejteni, hogy még gyümölcsösebb legyen a keverék.

Egészségetekre!

Nyitókép: Instagram/frankies_wine_bar

Forrás: Cookie and Kate